Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hányan vagyunk ráparázva az...

Hányan vagyunk ráparázva az orvosi felvételire?

Figyelt kérdés

Vannak itt még olyanok, akik sztoikus nyugalommal tanulnak?

Napi hány órát tanultok? Mi segít nektek az önfegyelemben?

2023. jan. 18. 00:06
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Kedves Kérdező. Normális választ írtam elsőként . A frusztráltságodat ne rajtam vezesd le kérlek . 😇 Én jövőre végzek , te még bent sem vagy. Ezzel a hozzáállással inkább te ne menj betegek közelébe .( bár az ugye nálad még rohadt távoli😘)
2023. febr. 8. 11:08
 22/28 anonim ***** válasza:
18: nyilvan nem rád gondoltunk, mikor te normálisan válaszoltál
2023. febr. 8. 13:10
 23/28 A kérdező kommentje:

Az izgulás a felvételi miatt mióta hiszti? Nem könnyű bekerülni az orvosira, és inkább izguljunk, minthogy lazán vegyük, meg elbízzuk magunkat.

Senki sem írta, hogy az orvosi könnyebb, mint a felvételi, csak érthetetlen ez a kizárólagossák egyes válaszolók részéről, hogy a felvételi mennyire könnyű, ne hisztizzünk. Le merem fogadni, hogy kamuztok és egyébként közötek sincs az orvosihoz. Az érvelésetek kb. azzal egyenlő, hogy Afrikában éheznek a gyerekek, ezért ne sírjon az, akinek mondjuk "csak" összetört az autója.

A legtöbb ember csak másodjára, harmadjára kerül be, úgyhogy ennyit arról, hogy hisztizünk.

2023. febr. 8. 17:56
 24/28 A kérdező kommentje:
*kizárólagosság
2023. febr. 8. 17:57
 25/28 anonim ***** válasza:
Nincs hát én gépészmérnök leszek ha minden jól megy már jövőre
2023. febr. 8. 18:13
 26/28 anonim ***** válasza:
Én voltam a 18. és 21.válaszoló is. Elsőként gondoltam normálisan írok neked, adok tanácsokat . Hiszen én tudom, hogy milyen egy érettségi , én tudom , hogy milyen az orvosi egyetem , én tudom, hogy mi jön ez után . Viszont szerinted te ezeket mind jobban tudod , mint mi. Fordítva ülsz a lovon, de majd előbb -utóbb úgy is esni fogsz. Erre készülj fel, én szóltam előre .
2023. febr. 8. 19:56
 27/28 A kérdező kommentje:

26: Az a baj, hogy úgy írsz tanácsokat, hogy valszeg soha nem volt közöd az orvosihoz. Semmiféle segítő szándék nincs abban, hogy lekicsinyíted a felvételit, és megmondóembereskedsz ("én szóltam előre").

Nyilván nehezebb az orvosi, mint egy érettségi, ezt senki sem vitatta, szimplán kiemeltük az érettségi nehézségeit is, mert az sem egyszerű, pont azok miatt a szempontok miatt, hogy egyszeri alkalom és ha nem sikerül, akkor csúszol egy teljes évet, a szerencsén múlik, hogy kémiából épp melyik feladatot adják. Azt pedig több orvosis is elmondta, hogy az orvosi kémia nem nehezebb, mint az emelt kémia, sőt a példák sem olyan összetettek. Így ha véletlenül adnak két körfolyamatos feladat mellé még egy nehéz elektrokémiás feladatot is, akkor bajban vagy. A jó felkészültség ellenére is lehet aznap menstruációd vagy fejfájásod, ami miatt nem tudsz megfelelően koncentrálni és egy egész évet várnod kell az ismétléssel.

2023. febr. 8. 20:11
 28/28 anonim ***** válasza:

Az a baj kérdező , hogy valószínűleg szövegértési problémáid vannak és ezért nem tudod értelmezni a 2.válaszomat sem. Ott adtam tanácsokat is, csak az már nem ment el a kis agyacskádig. Semmi baj aranyom, sértegetheted itt az embereket, ha neked így jó . Tedd nyugodtan . Hidd azt magadról, hogy te most mennyire kilátástalan feladat előtt állsz. Fáj a fejed vagy menstruálsz vizsga közben ? Ez vmi új kifogás ? 39 fokos lázzal mentem élettanból szigorlatozni. Utána betegen készültem anatómia szigorlatra. Rossz volt? Nyilván . Sikerült elsőre átmenni? Nem. Erre a helyzetre fel lehet készülni ? Nem. Viszont megtettem érte minden tőlem telhetőt .

Ha pozitívan állnál a felvételihez, ha nem azt mondogatnád , hogy ez milyen nehéz , elsőre sokaknak nem jön össze , aznap rossz napod lesz és így tovább , akkor talán menne is. Gyakorolni kell és pozitívan hozzáállni. Többi faktort úgy sem tudod befolyásolni , fölösleges az aggódás . Van már elég tapasztalatom az orvosi egyetemen , hiába ezt te nem tudod felfogni .

2023. febr. 8. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!