Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hányan vagyunk ráparázva az...

Hányan vagyunk ráparázva az orvosi felvételire?

Figyelt kérdés

Vannak itt még olyanok, akik sztoikus nyugalommal tanulnak?

Napi hány órát tanultok? Mi segít nektek az önfegyelemben?

2023. jan. 18. 00:06
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
65%
Én pl nem féltem, miért is kellett volna.. Egyetemen se félek a vizsgáktól, sőt engem doppingol, teljesen rákattantam már olyan ez mint a drog, függőséget okoz 😁
2023. febr. 7. 20:52
 12/28 anonim ***** válasza:
0%

Az érettségit is lehet ismételni 🙄

Jajjj hagyjuk már , hogy milyen egy számolás az emelt érettségin…az orvosin sokkal nagyobb szívás a biokémia , anatómia , pathológia, gyógyszertan. 4 órás volt az anatómia szigorlatom, 6 részből állt és apróságokon vágnak ki. Lehet ismételni , de nagyon nincs idő újra menni az adott vizsgaidőszakban( hiszen több vizsga is van), szóval ez felejtős sokszor. Senki sem gondolja azt, hogy könnyű az érettségi , de csak utána jön a feketeleves . Ha pedig valaki már ez miatt is kivan 4 hónappal a vizsga előtt , akkor mi lesz később ? Betegágy mellett hogy fog jól teljesíteni ? Mert akkor a tét a beteg egészsége lesz, ill. egy műhibaper elkerülése .☹️

2023. febr. 7. 21:16
 13/28 A kérdező kommentje:
Nyilván meg lehet ismételni az érettségit is, de kimarad 1 év, az egyetemen viszont ismétléssel semmit sem csúszol. Nagyon nem mindegy.
2023. febr. 7. 21:29
 14/28 anonim ***** válasza:
Nana
2023. febr. 7. 21:40
 15/28 anonim ***** válasza:
Az ismétlés lehetősége nagyon nem egyenlő azzal, hogy valaki ki tudja e használni vagy sikerül e neki. Mert harmadév végén mondjuk van három nagy szigorlat , egyik nincs meg elsőre , akkor már borul az egész vizsgaidőszak . Ebből pedig könnyen évismétlés lesz. Tényleg azt kell megérteni, hogy orvosira bejutni nagyon egyszerű ahhoz képest , ami ez után jön . Megaláztatás , lelki kizsigerelés, nulla önbecsülés és önértékelés, idegösszeomlások, kiégés. Sokan gyógyszerfüggők lesznek, alkohol és cigi is az élet része lesz sok hallgatónak . Egyetem utánról meg ne is beszéljünk .
2023. febr. 7. 21:59
 16/28 anonim ***** válasza:
100%

Nyilvan:D én azt nem értem hogy most itt nekem meg a kerdezonek estetek hogy uRIsTeN aZ eGyETemEn mI lEsZ, mikor a kérdés nem is ez volt. Mindenki tudja hogy az egyetemen bennmaradni nehéz, de azért mert már most attól félünk amivel 5 éve (0.os voltam) riogatnak hogy az egész életünk rajta múlik, és egyre közelebb is van. Majd az egyetemen raer akkor félnem hogy mi lesz most hogy fogom megtanulni 1 hét mulvara azt az ezer oldalt. Jelenleg az érettségi a megmerettetes.

Ha te valóban nem féltel az erettsegitol az tok jo de nehezen hiszem hogy van aki nem fél az emelt kémia emelt biosztol mert nem elég az ötös, minimum 80 pont kell kb, és az összes közép jól megirasa ahhoz hogy összegyűjön a pontod (94 a vitt pontom a 100bol és még így is) az más tészta ha valakinek 280 a ponthatar és azon nem idegeskedik.

Szerintem jobb félni mint megijedni.

2023. febr. 7. 23:15
 17/28 anonim ***** válasza:
Én az emelttől sem féltem, gépész tárgyból 90% lett az emeltem, hasonló a technikus vizsgám, 430 ponttal indultam neki a 280 pontos gépészmérnök szaknak. Már a fele teljesítve annak is, eddig 4-es átlaggal (súlyozott). De mint sokan mondják nem mindenkinek való az egyetem, főleg egy nehéz szak, itt már az hogy valaki jó képességű az csak az elején elég, utána szorgalom is kell. Egyébként az én szakomon mindenki nagyon nagyon okos és értelmes, sokszor én érzem magam butának mellettük.
2023. febr. 8. 05:37
 18/28 anonim ***** válasza:
42%

Senki sem esett a kérdezőnek.😅Lehet a szövegértést is gyakorolni kell az érettségi előtt még . Én voltam a 2.válaszoló, ott is leírtam már, hogy tökre nem éri meg most neki állni parázni egy három hónap múlva esedékes vizsga miatt .

+450 ponttal kerültem be, minden érettségim 80% felett lett. Leültem a popsimra és gyakoroltam, illetve rendesen, tisztességesen tanultam minden érettségi tárgyat . Szóval simán teljesíthető , de nyilván valaki jobban érzi magát , ha már most inkább a hisztit választja. Viszont ha már most kivagytok, akkor gondoljátok végig , hogy biztos orvosira akartok menni. Sokkal több stresszel és lemondással fog járni ez a pálya .

2023. febr. 8. 06:41
 19/28 A kérdező kommentje:
18: jézus. Remélem te soha nem leszel orvos.
2023. febr. 8. 09:28
 20/28 anonim ***** válasza:
54%
Itt inkább te nem leszel soha orvos kedves kérdező 😬😅
2023. febr. 8. 09:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!