Egyetemisták, hogyan sikerült feldolgoznozok, hogyha csúsztatok?
Ha biztos vagy benne hogy ezt akarod tanulni (mondjuk jó lenne tudni, milyen szakról van szó, és melyik tárgy nem sikerült...), akkor szerintem azt kéne nagyon tudatosan végiggondolnod, hogy miért is nem sikerült most a tárgy, és min kell változtatnod, hogy a jövőben elkerüld a hasonló szitukat. De tényleg, őszintén valld be magadnak, hogy min múlt. Bejártál órákra? Tanultál év közben? Vagy alábecsülted az anyag mennyiségét? Túl későn álltál neki tanulni? Vagy csak úgy általánosságban nehezen rázódtál be az egyetemi életbe?
Egy év csúszás manapság nem kirívó dolog. Azért az elkövetkező szellősebb évet igyekezd minél hasznosabban eltölteni.
Végigbőgtem a nyarat, aztán rájöttem, hogy most legalább lesz időm dolgozni meg értelmes szakdogát írni.
Akkor és ott nagyon szarul esett, főleg hogy egy baromságon múlt amit én csesztem el (párhuzamosan készültem egy szabvál tárgyam vizsgájára, mert azt hittem, hogy mindkettőt meg tudom csinálni. A szabvál vizsga röhejesen egyszerű volt, én hülye meg elolvastam az egész irodalmat, a ráépülős tárgyam beugróján pedig elhasaltam). Az önutálat fázisa után próbáltam lehetőséget keresni a problémámban és azzal foglalkozni, hogy a legtöbbet hozzam ki a helyzetből. Mást nem nagyon lehetett tenni. De nagyon sokáig frusztrált, a második félévben buktam ezt a tárgyat és még akkor is fájt, mikor azoknak a többsége végzett, akikkel kezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!