Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van értelme folytatni az...

Van értelme folytatni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Egy kisebb kihagyás után, 3 évvel az érettségi után jelentkeztem egyetemre. Nehéz belerázódni, 1 tárgyam vszínű nem lesz meg, ami önmagában nem lenne akkora baj, de a többségnek azért sikerült. Eléggé nyomaszt, pánikrohamaim is vannak. Feladjam?
2023. jan. 12. 08:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is hasonló cipőben jártam most az első félévemben, pont egy nem ráépülős tárgyból buktam én is, mikor másoknak bőven sikerült, és még jól is.

Nyilván nem tudom az indokokat, nekem is több tényező játszott - nem érdekelt, gyakorlatvezető se volt a legjobb fej, mert "tréfás" és "vicces" feladatokat adott fel 1 hetes határidővel, de legtöbbjüket 3 napba telt volna megcsinálni, mert nehezek voltak. Áttettem az energiámat másik tantárgyakba, és mondtam a penész egye meg ezt a sz(upe)r tantárgyat.

Nagyon fájt, hogy mások tényleg feláldozzák minden idejüket erre, én pedig nem engedtem ebből, nem is virrasztottam éjszakákat, így volt egyfajta előny: kicsit belerázódtam és nem is égtem ki egyből már az első évemben.

Én már 4 féle másik szak opción gondolkoztam, amikor beszéltem több emberrel, és mondogatták, hogy emiatt nem kell feladni, ők is buktak, volt aki csúszott is, de ennyitől nincs veszve semmi, főleg hogy nem épül semmire.

Ha csúszol is sem baj, tudtom szerint a képzési idő másfélszerese áll rendelkezésedre, és többször is fel lehet venni a tantárgyat. Ez nem okoz nagy csúszást.

Most egy bukással én most aktiváltam a második félévemet, belevágok, nem adom fel ilyen könnyen én sem, te se tedd, mert a jövőbeli éned lehet nem fog rád jó szemmel nézni, ha nem adsz bele 110%-ot. Ha az utóvizsga se sikerül sincs baj, menj neki még egyszer, már több tudással fogsz nekilátni, és tulajdonképpen csak ismételni kell majd csak, így egy felsőbbéves barátom szerint is könnyebb már megérteni az anyagot.

Ilyen dolgokon ne aggódj, nem fogják a diplomádba írni hány év alatt végezted el az egyetemet. A végeredmény a fontos.

2023. jan. 12. 12:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Nyugi én is buktam most 2 nehéz tárgyból, műszaki szakon. Majd legközelebb sikerül. Vagy utána
2023. jan. 12. 14:37
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Egy tárgy miatt ne hagyd ott. És pánikroham sem kell. Esetleg 1 pszichológussal beszélhetnél. Sok egyetemen van ilyen szolgálat, amit végzős pszichósok tartanak. Keresd őket, pl.
2023. jan. 15. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!