Megéri pszichológusnak tanulni?
Ha szeretnéd csinálni akkor megéri.
Ha csak a pénz miatt mész akkor nem éri meg és valószínűleg nem is dolgoznál benne sokat mert megunnád az emberek kínjait hallgatni.
Pszichológiát tanulok és azt kell mondanom, hogy tényleg csak akkor tanuld ha érdekel. Egyrészt iszonyatos pénzekbe fog kerülni (pl.módszerspecifikus képzés, szakképzés-ezek nem támogatottak), másrészt iszonyat sok idő 5 év (alap és mester) + szakképzés meg stb. Nagyon telített lesz a pálya már akkora is mire én végzek, klinikára kb már most lehetetlen bekerülni (ami iszonyat jól fizet, de kb kihalásos alapon+protekció által jutsz ide be) és amiből hiány van az az iskolapszichológus, illetve az olyan helyeken mint a gyermekvédelmi meg szakszolgálat. Szerintem mondanom sem kell, hogy ezek elég szarul fizetnek és akkor még ebből gazdálkodd ki a szakképzést, módszerspecifikus képzést (százezrekről beszélek)+általában szarok a munkakörülmények is.Azzal pedig szerintem már tisztában vagy hogy ha pszichológus leszel sokszor nem csak annyi lesz a dolgod hogy beszélgetsz..
Lehet kicsit össze - vissza írtam de sok dolgot akartam belesűríteni egy válaszba. Amúgy írj nyugodtan privátban ha érdekel a téma és szívesen megosztom veled amit tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!