Járjak logopédushoz?
Ma mondta az egyik tanárom, hogy a suliban van lehetőség logopédushoz járni,jövőre már nem lesz.
Beszédhibám van,azóta,mióta orrmandulámat kivették.
Voltam már logopédusnál,kis koromban.
Az hogy lehet?
A tanár azt is mondta,hogy a kimondott betűim egybefolynak és nagyon figyelni kell,hogy mit mondok.(habár akkor egy kicsit be voltam rekedve vagy valami hasonló).
11.-es vagyok és van mit tanulni.
A sulitól meg messze lakom.
(Első: LOL)
Ha beszédhibás vagy, akkor tegyél meg mindent a javulás érdekében...
Anno én óvodában és általános iskola első-második osztályában jártam logopédushoz, mert nem tudtam helyesen kimondani az alábbi betűket:
s, sz, r, l, z, zs, c, cs... gyakorlatilag beszélni sem tudtam.... mellé egy nagyon enyhe dadogásom is volt. Mára akikkel beszélgetek, és ha felhozódik a téma, hitetlenkedve néznek, mert nem hallani, hogy valaha beszédhibás voltam. Logopédus (Kati néni =)) jó munkát végzett =). Persze néha előfordul, hogy s helyett sz-t ejtek, vagy fordítva, ezt nyelvbotlásnak könyvelem el =). Az r hangot nem tudom hosszan pörgetni, kb 2 mp-ig, utána "elfárad a nyelvem" =). Kb ennyi hibám maradt csak a beszédemben.
Szerintem menj el logopédushoz, segíteni fog.
Most leszek decemberben 18 éves. XD
Régen a ty-t,l-t,gy-t,ny-t nem tudtam kimondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!