Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » "Diplomások túl sokan vannak!"...

"Diplomások túl sokan vannak!" hazugságot kik és miért hangoztatják?

Figyelt kérdés

Miközben pont az ellenkezője igaz. Sokkal kevesebb a diplomás mint kellene.

[link]

2022. dec. 23. 09:16
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Azt nem tudom, kik hangoztatják, de én inkább azt látom gondnak, hogy nincs megfelelő mennyiségű és minőségű diplomás munkahely/munkakör az országban. Olyan pozíciókhoz kérnek diplomát, amit igazából egy érettségivel bíró, értelmesebb 18 éves is el tud végezni, lásd betanított irodai munkák, call center, SSC-k. Így akik ilyen helyen kötnek ki, azokra "joggal", mondják, hogy feleslegesen melegedtek 3-4 évig egyetemen, hisz rögtön gimnázium után is el tudták volna végezni ugyanazt a feladatot. Ha lenne elég nagy felvevőpiac a szakképzett, felsőoktatást végzett munkaerőre, rögtön más lenne a narratíva.
2022. dec. 23. 09:43
 2/16 anonim válasza:
37%
Kevesebb a diplomás aki valóban ért ahhoz amiről papírja van és nem egy impotens csirke mint a nagy többség.
2022. dec. 23. 09:58
 3/16 anonim ***** válasza:
43%
Persze hogy kevés a diplomás, nem véletlen hogy a kormány törvényesítette a nyelvvizsga amnesztiát. Egy rakás diploma van beragadva évek óta, azokat most kiadhatják. Én azt látom amúgy hogy fel tudná szívni a munkaerőpiac a diplomásokat
2022. dec. 23. 10:01
 4/16 anonim ***** válasza:
86%
Azért mondják mert egy csicska összeszerelő ország vagyunk, itt csak a gondolkozni nem tudó biorobotra van szükség. Nézd meg a legtöbb mérnöki pozíció is miről szól (gépész), az autóiparnak állít elő terméket, itt gyártják le mee ócsó a munkaerő, lófax pénzt fizetnek egy mérnöknek is, nálunk kb 5-6 mérnök kap annyi pénzt mint külföldön 1. Aki valamennyire értelmes, beszél nyelveket, van egy jó szakmája vagy diplomája, már rég lelépett az országból nagyon helyesen, egyre élhetetlenebb az ország
2022. dec. 23. 10:05
 5/16 anonim ***** válasza:
92%
A legtöbben full felesleges szakon vannak, a hasznos szakokon meg bukdácsolnak az emberek. A mérnök szakokra járók ijesztően nagy részének van 2 körül az átlagja. Ellenben a fizikai munkások nagy része agyatlan, mert csak az alja megy ma már ácsnak vagy csőszerelőnek.
2022. dec. 23. 10:20
 6/16 anonim ***** válasza:
24%
Nem kell diplomás, mert akik vannak ott 2-3 ember munkáját elvégzik. Én is szeretnék tenni egy közgázt később, de sztem a felsőfok után megyek ki dolgozni. Van 3 szakmám, valamit majd csak tudok kezdeni magammal. Itt csak éhbért kapsz, jövőre 20-30% emelést mondanak oszt az élelmiszer "csak" 40%+ felett van, akkor miről beszélünk? Évről évre kevesebbet ér a pénzed, nyárra megint lesz 10% az infláció, magyarul amit kapsz januárban 30% az már nyárra 20% ot ér, télre megint 10%-ot... Bohócok
2022. dec. 23. 10:21
 7/16 anonim ***** válasza:
35%
Nyilván aki ezt mondja, az valószínűleg nem a sebészekre és a villamosmérnökökre gondol, hanem a büfészakosokra.
2022. dec. 23. 14:47
 8/16 anonim ***** válasza:
77%

A fidesz terjesztette el, hogy a szavazóit ne zavarja, hogy leépítek a felsőoktatást és ostoba emberek legyenek lényegi többségben, mivel őket könnyű befolyásolni.

"Olyan pozíciókhoz kérnek diplomát, amit igazából egy érettségivel bíró, értelmesebb 18 éves is el tud végezni"

Jah, 30 évvel ezelőtt.

Az érettségit mindenkinek orrba-szájba osztogatják és igazából már nem ér semmit. Régen tényleg csak annak volt, akinek kellett és akkor volt érteke.

Viszotn annyira le lett szállítva, hogy nem, egy érettségi sokszor nem elég.

Vegyük a call center-es példád. Normális esetben legalább angolul illene tudni, mivel simán lehet, hogy valaki angolul hívja fel. Egy érettségi angol, pedig kevés az angol nyelvtudáshoz.

2022. dec. 23. 14:53
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

#8, első válaszoló vagyok. természetesen egy átlagos középiskola nem ad call centeres szinthez megfelelő tudást, ez a szintű nyelvismeret nálam az "értelmesebb" szóban volt benne, de behelyettesíthetjük "értelmesebb, nyelveket beszélő" 18 éves fiatalra.

Viszont abban szerintem megegyezhetünk, hogy tök mindegy, hogy az értelmes, kommunikálni képes, idegen nyelv(ek)et ismerő fiatal részéről felesleges a diploma a call centeres feladathoz.

2022. dec. 23. 17:11
 10/16 A kérdező kommentje:

# 7

a gyakorlatban még a büfészakos is több pénzért dolgozik mint egy érettségizett. Gyakorlatilag diplomás munkanélküliség nincs, még aki büfészakos is az is olyan kompetenciákat szerez egyetem által amivel magasabb fizetésért dolgozik mint a középfokúak.

2022. dec. 23. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!