Szabadfelhasználású DiákHitel1-es 4,99%os kamapstoppja meddig marad szerintetek, minek a függvénye?
Javítsatok ki ha tévedek, de olvastam pár hete egy írást, ahol azt fejtegették, ogy kamastop nélkül akár 10% fölé is mehetne a hitelkamat.
Ha valóban kamatstop van rajta, meddig maradhat szerintetek?
Én sajnos nehezen szülök, mert férfi vagyok, hiába mondta ki az Unijó, hogy jogom van hozzá.
Ezzel amúgy én is így vagyok, leszámítva a DiákHitel2-öt.
Papírba raktam, némi saját pénzzel kiegészítve.
De most meg magyaráznak mindenfélét, hogy a kamatok fognak lecsökkenni, mert/ meg állítják az infációt stb.
Hát nagyon érdekes ez.
Pénzügyhöz nem értek, de egy haverom igen. Ő azt mondta, hogyha ez is lesz, akkor is hozni fogja a papír a pénzt - főleg ha rakok bele még -, de igen, minden politikai akarat.
De ha emelkedik kétszámjegyű összegre a diákhitel1 törlesztője, meg egyszámjegyű kamatot ad a papír, akkor is elvileg megéri, mert éves szinten hozza a két számjegyet, de végeredményben úgy nem lesz olyan kifizetődő.
De a végén az is megeshet, hogy a diákhitel törlesztője csökken...
Ha spekulálni akarsz, főleg hitelből, főleg változó kamatozású hitelből, akkor azért nagyon ne csodálkozz, ha beüt a szr.
Eleve a befektetés egy kockázatos tevékenység, hitelből befektetni meg méginkább kockázatos.
Mit tudunk?
Azt hogy a DH1 változó kamatozású. 0 - 9999.. -ig bármekkora lehet a szám. Nyilván ésszerű keretek között ez mondjuk 0 és 25 közötti szám.
A magyar politika és szabályozás kiszámíthatatlan, akár már holnap lecsökkenthetik a kamatlábat 2%ra, de fel is emelhetik 15%-ra.
A kamatlábak részben függnek össze az inflációval, az is csak annyira, amennyire az MNB alapkamat és a hitelkamat.
Szóval mielőtt ragelnél, tudd, hogy:
Kockáztatsz, ráadásul hitelből. A kockázat a te oldaladon van, nem másnál.
A kockázatot tudod csökkenteni, ha odafigyelsz, és ha szükséges előtörlesztesz.
Abból a szempontból lehet igazad van, hogy a kormányzat kiszámíthatlansága miatt nem tudsz tervezni. De pont ez a kormányzat az, aki miatt most nem 15% a DH1 kamat. Jah btw: a változó kamat nem a kiszámítatóságáról híres.
Nana.
Spekuláció szóval/ váddal óvatosan, mert nem spekulálok.
1. Régebben is felvették és befektették BEFEKTETÉSNEK is (vagy felélték...)
2. Szabad felhasználású
3. Rohadtul nem itt kezdődik a spekuláció.
Gyakorin is csomó ilyen kérdés van, meg itt is írták, hogy betették papírba.
Innentől a te kommented/ "véleményed" nem érdekel, ha szerinted egy szabad felhasználású hitel, kiegészítve saját pénzzel, az szerinted spekuláció.
XDDDDDDDDDDDD
Tudod mi az a spekuláció? De most komolyan, utánanéztél, hogy a pénzügyekben mit jelent ez a fogalom? :DD
Külön tetszik ez a sorod:
"Pénzügyhöz nem értek, de egy haverom igen"
Tehát nem értesz a pénzügyekhez, de azért a pénzügyi spekulációt itt tized másodperc alatt reagálod le, ahha.
Segítek: "Spekulációnak nevezzük azokat a kockázatos ügyleteket, amelyeket nyereségszerzés céljából kötnek meg, a lehetséges kockázatokat megvizsgálva."
"vád" Miről beszélsz? A Vád egy jogellenes cselekmény adott személyhez rendelése, a spekuláció mióta jogellenes?
Segítek: Spekulálsz. Abban a feltevésben vagy, hogy a hitelkamat alacsonyabb marad az értékpapírod hozamánál. Igen, ez spekuláció.
Az mit bizonyít, hogy a gyakorin többen kérdeztek hasonlót? Ez hol és mire érv?
"kommented/ "véleményed" nem érdekel"
Aztán marhára érdekel, hogy téged mi érdekel és mi nem.
Agyam eldobom komolyan. :D
Gyökérgyerek :P
Menjél spekulálni :DD
Meg ha annyira nem érdekelne, nem rinyálnál itt.
Kérlek, ha már definiáltad itt a dolgokat, forrást is jelölj meg :DD
Meg nézd meg a szótárban a takaródj, jelentését.
Arra nincs agyad, hogy bemásold a googleba ? :DD
Istenem ilyen buta gyereket.
További "sok sikert" a 0 pénzügyi tudásoddal a pénzügyi piacon. :DDDDDD
Majd mesélj a haverodnak, aki "ért" hozzá.
Nem tudom ennyi aggyal milyen egyetemre járhatsz, de nem lehet túl erős, sőt. :D
Nem ártana mondjuk kicsit odafigyelni, tanulni egy kicsit a pénzügyekről, bár nem hiszem hogy felfognád az ott írtakat.
Irónia volt gyökér.
Haverom meg igenis ért hozzá, mert pénzügyes. Meg komolyabb befektetései vannak, nem hitelből.
Viszont mások véleménye is érdekel.
Igazából már bánom, hogy felültem neked, mert lényegében elrontottam a kérdésem miattad.
Na mind1, mégis csak gyakorin vagyunk.
Menj a k-rva anyádba.
Ha megszakadsz sem itt kezdődik a spekuláció.
Meg újra megmutattad, hogy nagyon is érdekel mit írok.
Te engem viszont nem.
Péntek délután van, menj vegyél be valamit a kocsmába vagy valami, csak a kérdésemtől takaródj. ^^
Nem, tényleg nem érdekel mit írsz, egyszerűen jól szórakozom rajtad.
Buta vagy, nem értesz valamihez, és a gyakorin próbálsz igazolást találni az elméletedre. Mindezt olyan egyszerű világképpel teszed, mint egy homár gondolkodása.
Már ahogy írsz az szórakoztató. Nem vagy képes egy üzenetben, folyékonyan leírni a gondolatodat, hanem ehhez kell neked 2, és soronként nyomsz egy entert. :D
Az érvelésed meg azonnal személyeskedésbe csap át, nulla szakmai jellegű érvet sikerült eddig összehozni, a sértegetés különösen tetszik, amikor már nem marad érv, marad a qrvázás, ahogyan a lepukkant ócska kocsmákban szokás. :D
Szerintem a buta emberek szórakoztatóak, te különösen. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!