Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szabadfelhasználású DiákHitel1...

Szabadfelhasználású DiákHitel1-es 4,99%os kamapstoppja meddig marad szerintetek, minek a függvénye?

Figyelt kérdés

Javítsatok ki ha tévedek, de olvastam pár hete egy írást, ahol azt fejtegették, ogy kamastop nélkül akár 10% fölé is mehetne a hitelkamat.

Ha valóban kamatstop van rajta, meddig maradhat szerintetek?

2022. dec. 21. 12:55
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Én sajnos nehezen szülök, mert férfi vagyok, hiába mondta ki az Unijó, hogy jogom van hozzá.

Ezzel amúgy én is így vagyok, leszámítva a DiákHitel2-öt.

Papírba raktam, némi saját pénzzel kiegészítve.

De most meg magyaráznak mindenfélét, hogy a kamatok fognak lecsökkenni, mert/ meg állítják az infációt stb.

Hát nagyon érdekes ez.

Pénzügyhöz nem értek, de egy haverom igen. Ő azt mondta, hogyha ez is lesz, akkor is hozni fogja a papír a pénzt - főleg ha rakok bele még -, de igen, minden politikai akarat.

De ha emelkedik kétszámjegyű összegre a diákhitel1 törlesztője, meg egyszámjegyű kamatot ad a papír, akkor is elvileg megéri, mert éves szinten hozza a két számjegyet, de végeredményben úgy nem lesz olyan kifizetődő.

De a végén az is megeshet, hogy a diákhitel törlesztője csökken...

2023. jan. 20. 11:31
 12/22 anonim ***** válasza:

Ha spekulálni akarsz, főleg hitelből, főleg változó kamatozású hitelből, akkor azért nagyon ne csodálkozz, ha beüt a szr.

Eleve a befektetés egy kockázatos tevékenység, hitelből befektetni meg méginkább kockázatos.

Mit tudunk?

Azt hogy a DH1 változó kamatozású. 0 - 9999.. -ig bármekkora lehet a szám. Nyilván ésszerű keretek között ez mondjuk 0 és 25 közötti szám.

A magyar politika és szabályozás kiszámíthatatlan, akár már holnap lecsökkenthetik a kamatlábat 2%ra, de fel is emelhetik 15%-ra.

A kamatlábak részben függnek össze az inflációval, az is csak annyira, amennyire az MNB alapkamat és a hitelkamat.

Szóval mielőtt ragelnél, tudd, hogy:

Kockáztatsz, ráadásul hitelből. A kockázat a te oldaladon van, nem másnál.

A kockázatot tudod csökkenteni, ha odafigyelsz, és ha szükséges előtörlesztesz.

Abból a szempontból lehet igazad van, hogy a kormányzat kiszámíthatlansága miatt nem tudsz tervezni. De pont ez a kormányzat az, aki miatt most nem 15% a DH1 kamat. Jah btw: a változó kamat nem a kiszámítatóságáról híres.

2023. jan. 20. 15:27
 13/22 A kérdező kommentje:

Nana.

Spekuláció szóval/ váddal óvatosan, mert nem spekulálok.

1. Régebben is felvették és befektették BEFEKTETÉSNEK is (vagy felélték...)

2. Szabad felhasználású

3. Rohadtul nem itt kezdődik a spekuláció.

Gyakorin is csomó ilyen kérdés van, meg itt is írták, hogy betették papírba.

Innentől a te kommented/ "véleményed" nem érdekel, ha szerinted egy szabad felhasználású hitel, kiegészítve saját pénzzel, az szerinted spekuláció.

2023. jan. 20. 15:33
 14/22 anonim ***** válasza:

XDDDDDDDDDDDD

Tudod mi az a spekuláció? De most komolyan, utánanéztél, hogy a pénzügyekben mit jelent ez a fogalom? :DD

Külön tetszik ez a sorod:

"Pénzügyhöz nem értek, de egy haverom igen"

Tehát nem értesz a pénzügyekhez, de azért a pénzügyi spekulációt itt tized másodperc alatt reagálod le, ahha.

Segítek: "Spekulációnak nevezzük azokat a kockázatos ügyleteket, amelyeket nyereségszerzés céljából kötnek meg, a lehetséges kockázatokat megvizsgálva."

"vád" Miről beszélsz? A Vád egy jogellenes cselekmény adott személyhez rendelése, a spekuláció mióta jogellenes?

Segítek: Spekulálsz. Abban a feltevésben vagy, hogy a hitelkamat alacsonyabb marad az értékpapírod hozamánál. Igen, ez spekuláció.

Az mit bizonyít, hogy a gyakorin többen kérdeztek hasonlót? Ez hol és mire érv?

"kommented/ "véleményed" nem érdekel"

Aztán marhára érdekel, hogy téged mi érdekel és mi nem.

Agyam eldobom komolyan. :D

2023. jan. 20. 15:50
 15/22 A kérdező kommentje:

Gyökérgyerek :P

Menjél spekulálni :DD

2023. jan. 20. 15:52
 16/22 A kérdező kommentje:

Meg ha annyira nem érdekelne, nem rinyálnál itt.

Kérlek, ha már definiáltad itt a dolgokat, forrást is jelölj meg :DD

Meg nézd meg a szótárban a takaródj, jelentését.

2023. jan. 20. 15:54
 17/22 anonim ***** válasza:

Arra nincs agyad, hogy bemásold a googleba ? :DD

Istenem ilyen buta gyereket.

További "sok sikert" a 0 pénzügyi tudásoddal a pénzügyi piacon. :DDDDDD

Majd mesélj a haverodnak, aki "ért" hozzá.

Nem tudom ennyi aggyal milyen egyetemre járhatsz, de nem lehet túl erős, sőt. :D

Nem ártana mondjuk kicsit odafigyelni, tanulni egy kicsit a pénzügyekről, bár nem hiszem hogy felfognád az ott írtakat.

2023. jan. 20. 16:03
 18/22 A kérdező kommentje:

Irónia volt gyökér.

Haverom meg igenis ért hozzá, mert pénzügyes. Meg komolyabb befektetései vannak, nem hitelből.

Viszont mások véleménye is érdekel.

Igazából már bánom, hogy felültem neked, mert lényegében elrontottam a kérdésem miattad.

Na mind1, mégis csak gyakorin vagyunk.

Menj a k-rva anyádba.

Ha megszakadsz sem itt kezdődik a spekuláció.

Meg újra megmutattad, hogy nagyon is érdekel mit írok.

Te engem viszont nem.

Péntek délután van, menj vegyél be valamit a kocsmába vagy valami, csak a kérdésemtől takaródj. ^^

2023. jan. 20. 16:09
 19/22 A kérdező kommentje:
A minősítésed sem érdekel egyetem terén.
2023. jan. 20. 16:10
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

Nem, tényleg nem érdekel mit írsz, egyszerűen jól szórakozom rajtad.

Buta vagy, nem értesz valamihez, és a gyakorin próbálsz igazolást találni az elméletedre. Mindezt olyan egyszerű világképpel teszed, mint egy homár gondolkodása.

Már ahogy írsz az szórakoztató. Nem vagy képes egy üzenetben, folyékonyan leírni a gondolatodat, hanem ehhez kell neked 2, és soronként nyomsz egy entert. :D

Az érvelésed meg azonnal személyeskedésbe csap át, nulla szakmai jellegű érvet sikerült eddig összehozni, a sértegetés különösen tetszik, amikor már nem marad érv, marad a qrvázás, ahogyan a lepukkant ócska kocsmákban szokás. :D

Szerintem a buta emberek szórakoztatóak, te különösen. :)

2023. jan. 20. 16:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!