Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan van most pontosan a...

Hogyan van most pontosan a szakosodás a 6 év orvosi után?

Figyelt kérdés

Most vagyok meg csak első éves tehát még elég messze áll tőlem a szakosodas de érdekelne.

Apukám is orvos és a bátyám is annak tanul és mindketten teljesen mást mondanak, így már nem értem.

Ugye végzek az orvosin, akkor általános orvos leszek, lesz doktorim, majd utána leszek rezidens, ekkor szakosodok. Engem elsősorban a sebészet érdekel majd rá szeretnék egy plasztikai sebészetet építeni. Ezido alatt csak a sebeszeten fogok dolgozni vagy minden máshol is ahol amugy semmikor nem fogok?

Koszi ha valaszoltok:))

2022. dec. 15. 23:47
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Amikor “mindenhol máshol” vagy, az a 6 év áok alatt van. Utána rezidens leszel, és olyan területen fogsz dolgozni, amiből a végén (4-5 vagy még több…) év után szakvizsgát teszel. Szakvizsga letétele után leszel szakorvos, előtte szakorvos-jelölt. Tehát ha szakvizsgára készülsz, nem fogsz “mindenhol máshol” dolgozni, egy konkrét munkahelyed lesz egy konkrét osztályon, amire szakosodsz.
2022. dec. 16. 01:10
 2/5 A kérdező kommentje:
Koszonom:))
2022. dec. 16. 07:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
aZ EGYETEM ELVÉGZÉSE UTÁN REZIDENSI képzésre kell pályázatot benyújtani. Ha elfogadják elkezded a törzsképzést, amely mindenkinek ugyanaz és ugyanannyi idő. Ezután jön a tényleges szakképzés.
2022. dec. 16. 10:49
 4/5 A kérdező kommentje:
Koszi neked is😘
2022. dec. 16. 12:06
 5/5 anonim ***** válasza:

Első két év a szakorvos képzésben a törzsképzés/rezidensképzés : ez szinte mindehol hasonló : SBO, mentőzés, vértranszfuziológia

Utána jön a “szakorvos-jelölt” időszak : itt már az adott szakképzéshez tartozó osztályokon vagy, társszakmák osztályain is kell lenni egy kis időt( a te esetedben nőgyógyászat, traumatológia, urológia szerintem)

Neten amúgy rá tudsz ezekre keresni .:)

2022. dec. 17. 06:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!