Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Letiltva és elégtelen jegy...

Letiltva és elégtelen jegy között van különbség? (egyetem)

Figyelt kérdés
Egyetemen egy évközi jegyes tárgynál van különbség az között, hogy elégtelen lenne beírva, vagy ha letiltva szerepelne? A végbizonyítványban jól tudom, hogy csak a teljesített tárgyak szerepelnek, és a nem teljesítettek meg nem? (szabadon választható tárgyról van szó, nem venném fel később)

2022. dec. 14. 09:21
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Annyi a különbség, hogy az elégtelen 1-est jelent, a „letiltva” pedig olyan, mintha 0-t kapnál. Egyedül az átlagban van jelentősége, mert az átlagot sok helyen úgy számolják, hogy sum(jegy*kredit), és mondjuk ha a tárgy 3 kredites, akkor az 1*3 több, mint a 0*3.
2022. dec. 14. 11:42
 2/3 anonim ***** válasza:
de nem az között, hanem a között
2022. dec. 15. 12:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Az átlagba -legalábbis régebben- csak a teljesített kurzusok jegyei számítanak be. Ezért nem is abból számítják az ösztöndíjat. Ha nem akarod felvenni újra, akkor szerintem tök mindegy, ha fel akarnád, akkor az a jobb, ha nincs jegy, mert különben még egy vizsgalehetőséget is elpuskázol. Bár tudtommal egy tárgyat 3-szor lehet felvenni, és 6-szor lehet vizsgázni, szóval annyira könnyen nem jön össze 6 db 1-es. A 3-szori felvételt könnyebb elpuskázni.
2023. ápr. 20. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!