Letiltva és elégtelen jegy között van különbség? (egyetem)
Figyelt kérdés
Egyetemen egy évközi jegyes tárgynál van különbség az között, hogy elégtelen lenne beírva, vagy ha letiltva szerepelne? A végbizonyítványban jól tudom, hogy csak a teljesített tárgyak szerepelnek, és a nem teljesítettek meg nem? (szabadon választható tárgyról van szó, nem venném fel később)2022. dec. 14. 09:21
1/3 anonim válasza:
Annyi a különbség, hogy az elégtelen 1-est jelent, a „letiltva” pedig olyan, mintha 0-t kapnál. Egyedül az átlagban van jelentősége, mert az átlagot sok helyen úgy számolják, hogy sum(jegy*kredit), és mondjuk ha a tárgy 3 kredites, akkor az 1*3 több, mint a 0*3.
2/3 anonim válasza:
de nem az között, hanem a között
3/3 anonim válasza:
Az átlagba -legalábbis régebben- csak a teljesített kurzusok jegyei számítanak be. Ezért nem is abból számítják az ösztöndíjat. Ha nem akarod felvenni újra, akkor szerintem tök mindegy, ha fel akarnád, akkor az a jobb, ha nincs jegy, mert különben még egy vizsgalehetőséget is elpuskázol. Bár tudtommal egy tárgyat 3-szor lehet felvenni, és 6-szor lehet vizsgázni, szóval annyira könnyen nem jön össze 6 db 1-es. A 3-szori felvételt könnyebb elpuskázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!