Ebben az esetben ugye nincs egyéb dolgom ezzel? (egyetem-elégtelen jegy)
Szóval most vagyok első éves, és egy tantárgyam nem sikerült, elégtelent kaptam, be van írva a neptunba. Lesz még egy vizsga holnap, de arra nem tudok elmenni egészségügyi okok miatt, ezért végül úgy döntöttem, hogy most hagyom ezt a tantárgyat, és következő félévre rakom át. Elvileg akkor is meghirdetik majd, fel lehet venni. 3-as átlagot kell a szakomon elérni ahhoz, hogy államin maradhassak, nekem most így ezzel az elégtelennel együtt 3,2 az átlagom, tehát elvileg nem tehetnek át önköltségesre. A minimum kreditszám is rendben van. Így akkor nincs egyéb teendőm, ugye? Nem lesz semmi hátrány? Annyi csak, hogy szeptemberben újra felveszem ezt a tantárgyat, és a vizsgaidőszakban vizsgázom belőle?
Bocsi, ha hülye a kérdés, de nem vagyok túl tájékozott, csak biztosra szeretnék menni.
Nincs semmi dolgod, de azért pár dologra figyelj:
- mivel a tárgyat nem teljesítetted (nem szereztél kreditet), így a kreditindexben 0-s súllyal fog szerepelni
- egy tárgyból legfeljebb 6-szor vizsgázhatsz, ez nem indul újra az újbóli tárgyfelvétellel
- egy adott tárgyat általában csak korlátozott alkalommal vehetsz fel (ezt az adott intézmény szabályozza)
Ahogy #1 is írja, az aláírásod megmarad (szintén intézményfüggő, de általában 3-5 félévig), így ősszel a vizsgakurzust kell felvenned. A félévközi követelményeket akkor nem kell teljesítened, anélkül is vizsgázhatsz a tárgyból.
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek. Levelezős vagyok, csak vizsga volt, semmi egyéb követelmény. Szerintem amúgy előadás, és nem szeminárium, bár nem találtam meg pontosan a neptunban. Online volt tartva egész félévben.
Ez a kreditindex dolog mit jelent a későbbiekre nézve? HA tegyük fel, köv. félévben mindenből elsőre levizsgázok (a szóban forgó tárgyból is), akkor ez jelenthet bármi problémát?
#3: A kreditindex (bár lehet, hogy intézményenként máshogy nevezik) a teljesített kreditek érdemjeggyel súlyozott összege 30-cal, azaz a félévenként ajánlott kreditek számával osztva. Ha 30 kreditet teljesítesz, akkor megegyezik a súlyozott tanulmányi átlaggal, ha többet, akkor magasabb, ha kevesebbet, akkor pedig alacsonyabb.
A tanulmányi előrehaladás mérőszáma, általában a tanulmányi ösztöndíjnál és a kollégiumi jelentkezésnél szokták figyelembe venni, levelezősként nem kell aggódnod miatta. Ha a következő félévben teljesíted a tárgyat, akkor a jövő félévi kreditindexed fogja javítani.
#4 nem találtam se k, se gy betűt, csak annyit, hogy elmélet és gyakorlat...
#5 nagyon köszi, hogy leírtad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!