Most eltörölték a kötelező emelt szintű érettségit, illetve milyen szakokra lesz elég az a pont, amit a két középszintű érettségi ad?
Bizonyos OKJ bizonyítványok esetében lehet másképp is felvételi pontot számolni, legalábbis tavaly lehetett. Ha ez idén is megmarad és legalább 4es az OKJ bizonyítványod és benne van az elfogadottak között a száma akkor simán 320pontról indulsz (4es vizsga esetén, 4x80pont plusz a többletpontok).
Pár nap és úgyis megjelenik a hivatalos tájékoztató, de az előző felvételi szezonban még lehetett így is számolni az én értelmezésem szerint.
Ebben a szituban vagyok én is és nekem így van a legtöbb pontom. Gépészmérnökire akarok menni, a technikusim 4es lett és a listában is benne van, plusz még van egy középfokú nyelvvizsgám ami lehet addigra felsőfokú lesz. Így elvileg a legjobb pontszámítási metódus szerint nekem 4x80+28 pontom van. :D Emeltem nincs, az iskola nem is kéri, szóval csak akkor rakok majd ha ezt a pontszámítási mód nem lesz, akkor is csak azért hogy tuti bebiztosítsam magam mert a gimis években nem voltam a legélesebb kés a fiókban, így az a pont amit normál módszerek szerint számolok, épphogy elég lenne. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!