Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Magyarból a középszintű...

Magyarból a középszintű érettségit könnyebb 90%-ra teljesíteni, vagy az emeletet 60-ra?

Figyelt kérdés
Sok olyan véleményt hallani, hogy a magyar emelt a legkegyetlenebb az összes emelt közül, és többnyire a magyartanárok maguk is lebeszélnek róla. Viszont 2024-től olyan szabály lesz, hogy az érettségi pontoknál a középszintű százalékokat harmadolják, 67 pont lesz a maximum. 90% esetén 60 pont, 75% esetén 50, stb... És pl. pedagógus szakokra kötelezően a magyar az egyik felvételi tárgy, a töri, vagy idegen nyelv csak a másik lehet. Tehát ha mondjuk van egy nem túl eminens, de azért nem is hülye csaj, aki óvónő akar lenni, és oda szokott figyelni magyarórán, megcsinálja, amit kell, de nem jár külön faktra, és azért nem mindene a magyar, és nem írók, és költők életéről álmodik minden éjjel, vélhetően a középszinten meglenne neki 75%, ha szerencséje van, akár 90 körül is, ő inkább maradjon a középnél ezzel a szabállyal is, vagy valószínű, hogy ugyanezzel a felkészültséggel azért az 50-60 emeleten is meglenne? Magyartanárok véleménye különösen érdekel.
2022. nov. 4. 16:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha középszintűn 100%-t teljesítesz, az csak 67%-nak fog számítani.
2022. nov. 4. 16:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, ezt értem, ezt írtam is. De a kérdés, hogy ANNYIVAL nehezebb-e az emelt, hogy valószínűleg a legtöbben nem érnék el a kétharmadát annak, amit középszinten elérnének.
2022. nov. 4. 16:38
 3/7 anonim ***** válasza:
Magyarból az emelt.
2022. nov. 4. 16:43
 4/7 anonim ***** válasza:
17%

Nem vagyok magyartanár, de adnék néhány tanácsot.

Az ilyen az emeltmagyarérettségi a legnehezebb a világon kezdetű sirámokat felejtsd el légyszi. Vagy nézz meg egy emelt biológia, egy emelt matek, esetleg egy elmelt elektró érettségit, utána gyere vissza beszélgetni.

Ha most azon görcsölsz, melyiket válaszd, valószínűleg egy vidéki főiskolára sem vagy való. Teljesen fölösleges neked azon görcsölnöd, hogy továbbtanulj.

Viszont van még elég időd nem idióta facebook csoportokban tájékozódni, hanem elolvasni a kötelező olvasmányokat, verselemzéseket írni, és értelmiségi klubbokba járni, ahol a művészetről van szól.

A te dolgod, melyik utat választod.

2022. nov. 4. 16:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Igazából nem érint személyesen, csak kíváncsiságból kérdeztem, miután olvastam a változáról. A magyar, és kifejezetten a magyar emeltet szidják nagyon sokan, és állítólag sokkal kevesebben is választják, mint a törit.
2022. nov. 4. 16:59
 6/7 A kérdező kommentje:
Egyébként felteszem a tanító, vagy óvónő szakokon eddig sem tett a döntő többség MINDKÉT tárgyból emeltet, amit lényegében 4-es ilyen arcoskodó stílusban számon kért.
2022. nov. 4. 17:33
 7/7 anonim ***** válasza:

magyar szakon (is) végeztem kitüntetéses diplomával, de az emelt magyar érettségit valószínűleg képtelen lennék megírni 90 százalék fölöttire, max szerencsével.

irreálisan nehéz a többi emelthez képest, és túl sok múlik a javító tanáron.

kémiából, biológiából és matekból is csináltam emeltet annó, hát, ezerszer könnyebbek voltak. főleg a kémia, matek, fizika azok, amikből nem túl nehéz emelt szinten a 80-90 százalékot összeszedni, ha alapvetően érted és szereted. a magyarnál ez édes kevés.

2022. nov. 11. 07:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!