Magyarból a középszintű érettségit könnyebb 90%-ra teljesíteni, vagy az emeletet 60-ra?
Nem vagyok magyartanár, de adnék néhány tanácsot.
Az ilyen az emeltmagyarérettségi a legnehezebb a világon kezdetű sirámokat felejtsd el légyszi. Vagy nézz meg egy emelt biológia, egy emelt matek, esetleg egy elmelt elektró érettségit, utána gyere vissza beszélgetni.
Ha most azon görcsölsz, melyiket válaszd, valószínűleg egy vidéki főiskolára sem vagy való. Teljesen fölösleges neked azon görcsölnöd, hogy továbbtanulj.
Viszont van még elég időd nem idióta facebook csoportokban tájékozódni, hanem elolvasni a kötelező olvasmányokat, verselemzéseket írni, és értelmiségi klubbokba járni, ahol a művészetről van szól.
A te dolgod, melyik utat választod.
magyar szakon (is) végeztem kitüntetéses diplomával, de az emelt magyar érettségit valószínűleg képtelen lennék megírni 90 százalék fölöttire, max szerencsével.
irreálisan nehéz a többi emelthez képest, és túl sok múlik a javító tanáron.
kémiából, biológiából és matekból is csináltam emeltet annó, hát, ezerszer könnyebbek voltak. főleg a kémia, matek, fizika azok, amikből nem túl nehéz emelt szinten a 80-90 százalékot összeszedni, ha alapvetően érted és szereted. a magyarnál ez édes kevés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!