Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért vagyok ilyen rossz...

Miért vagyok ilyen rossz matekból?

Figyelt kérdés
Az alapműveletek is sokszor gondot okoznak. Sok időbe telik kiszámolnom valamit. Két nyelvet tanultam meg eddig. Mindenből 5-ös vagyok. De matekból kettes. Ez miatt kerültem szakiskolába, ami nagyon elkeserít. Tudok ez ellen tenni valamit? Így semmi esélyem sincsen továbbtanulni?
2022. dec. 8. 10:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, hogy el kéne keseredni a dolgon, ha tényleg ennyire jól állsz más tárgyakból, persze az életben elég sok nehézséged adódhat ha nem megy a matek. Matek zseninek nagyon kevesen születnek ez olyan skill kb mint a nyelvek tudása és hasonló út vezet a tökéletessé fejlesztéshez. Érdemes lehet egy pár könnyebb példával gyakorolni az összefüggéseket amiket eddig vettetek, majd utána a nehezebbeket is el kezdetet csinálni. Ha valami nem tiszta akár itt gyk-n vagy valakitől akinek jobban megy a tárgy akár a tanártól nyugodtan kérhetsz segítséget, nem kell félni ettől. Lehet érdemes lenne egy magántanárhoz járnod ha nem tudod végképp hol kezd el az egészet.
2022. dec. 8. 10:44
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Vizsgáltak már diszkalkuliára? Ha nem, akkor több, mint időszerű lenne. Ha a szakember úgy dönt, felmentést kaphatsz matekból, és a többi tárgy ha tényleg jól megy, mehetnél jobb iskolába. Ha pedig túl enyhe a részképességzavar ahhoz, hogy felmentsenek, akkor nincs mese, külön foglalkoznod kell a tárggyal (pl. magántanár, vagy ha erre nincs lehetőség, akkor egyéb lehetőségek, mint mateking.hu, tanárok-barátok segítsége).
2022. dec. 8. 12:25
 3/4 anonim ***** válasza:
66%

Az ok összetett. Én hosszú évek alatt arra a nem túl népszerű következtetésre jutottam, hogy ez bizony nagyrészt a gyermekkorból is ered. Egyre idősebb az a generáció, akit úgy "neveltek" szüleik, hogy a logikai (fizikailag megfogható) játékok helyett a tévén nőtt fel vagy videó játékokon..

A másik ok: egyre népszerűbb mindennek nevet adni. Valakinek nehezebben megy az olvasás, máris diszlexiás, valakinek nehezebben megy a matek, máris diszkalku.. mi a franc. Mindig is voltak humán meg reál beállítottságú emberek, mindig is volt aki ebben, volt aki abban volt tehetséges. Csak régen a tehetséget nézték, nem pedig azt, hogy milyen diagnózist lehet adni a tehetségtelenségre. :((

A harmadik ok: felgyorsult a világ. Mindenki mindent azonnal akar és ha azonnal nem kapja meg, kudarc éri és már nem is kell neki igazán.

A matematika a világ egyik legösszetettebb dolga, a legkifinomultabb logikai készséget igényli. Mint előttem is írták, rettenetesen ritka, hogy valaki zseninek születik. De még aki zseninek születik is rögös út vezet a matematikához (bár neki egy magasabb szintű matematikához).

Én azt figyeltem meg, hogy manapság már egyszerűbb rámondani: én nem értek hozzá, mint brutális erőfeszítéseket tenni.

Nem tudom ismered-e ezt a mondást: "A matematikához nem vezet királyi út!". A matematika tudásért vért kell izzadni, újra és újra neki kell futni. Újra és újra át kell olvasni és a lehető legnagyobb koncentrálás mellett megpróbálni értelmezni, abban a tudatban, hogy minden esély megvan arra, hogy 10. olvasásra sem fogod érteni és kelleni fog egy 11. is, de sosem szabad feladni. A matematika ilyen. Nem épp egy átlag mai fiatalnak való. :(

2022. dec. 8. 13:21
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát, én inkább tanulnék matekot szívem szerint, minthogy 1000 ezer oldalakat olvassak, amik ráadásul szárazak, mint a fene.
2022. dec. 8. 15:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!