Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy ilyen...

Miért van az, hogy ilyen rossz vagyok matekból?

Figyelt kérdés
Nagyon lassan tudok fejben számolni. Sokszor rosszul. Nem értem meg azt amit magyaráznak. Viszont minden másból, amit magolni kell ötös voltam. Van 3 nyelvvizsgám 2 felső, egy középfokú.
2022. szept. 20. 17:48
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én meg pont fordítva, a nyelv nehezen megy, a matekkal nincs bajom az egyetemen sem
2022. szept. 20. 17:57
 2/8 Miss Endzsi ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogy tudja valaki fejben összedzorozni pl a 132x67. Én nem tudok részeredményeket tárolni.
2022. szept. 20. 18:07
 3/8 anonim ***** válasza:
77%
Azt én se de simán kiintegrálom 🤣 vagy diff egyenletet gyártok belőle
2022. szept. 20. 18:19
 4/8 anonim ***** válasza:
Neked ezek mennek könnyen, ilyen beállítottságú vagy. Én is meg még sokan vagyunk így.
2022. szept. 20. 18:20
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy reál beállítottságú, sokkal inkább humán.

Mondok valamit: Nekem a matek se meg, meg az idegennyelv sem. Full hülye vagyok.

2022. szept. 20. 21:51
 6/8 anonim ***** válasza:
Van akinek ez megy jobban, van akinek meg más. Nekem a matek, meg a nyelvek mindig jól mentek, illetve pl. a töri meg az ilyesmik is mindig nagyon gyorsan belevésődtek a fejembe, nagyon könnyen megtudok jegyezni ilyesmiket. De pl. kémia és fizika, na abból mindig síkhülye voltam. Ez a két tantárgy volt, amiből minden évben megszenvedtem, mert én hiába próbáltam tanulni, egyszerűen nekem nem ment. A végére már úgy voltam vele, hogy nekem ez a két tantárgy a későbbiekben úgy sem kell annyira, szóval csak ne bukjak meg, az a lényeg. Viszont tényleg, mindig szorgalmas voltam, és a tantárgyak nagyrészéből mindig elég jó voltam, de ez a két tantárgy a halálom volt, egyszerűen amikor a tanárok magyarázták, akkor egyszerűen alig értettem meg valamit.
2022. szept. 22. 17:50
 7/8 anonim ***** válasza:
92%

Több okból lehetsz rossz matekos:

* A matematika felépülő tárgy, a későbbi tananyag a korábbira épül. Ha valahol lemaradtál, akkortól kezdve el vagy vágva, nem megy. Ezen magántanár tud segíteni, akivel visszamész egészen odáig, ahol még értetted, és onnantól kezdve végigvesztek mindent.

* Diszkalkulia, egy részképességzavar. A diagnózis megszerzéséhez a háziorvos küld el a megfelelő helyre. Ott teszteket végeznek veled, majd megkapod, hogy valóban diszkalkuliás vagy-e. Ha nem, akkor az első pontról van szó, tehát magántanár. Ha igen, akkor gyógypedagógus. Ennek azonban kisebb az esélye, mivel legkésőbb 13-14 éves korban már gyanús lettél volna.

2022. szept. 22. 18:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Két-három jegyű számok fejben szorzása inkább a memórián, mint a matematikai képességeken múlik.
2022. szept. 22. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!