Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyesek szerint olyan...

Ha egyesek szerint olyan könnyű az emelt kémia, akkor sokan miért nem kerülnek be az orvosira?

Figyelt kérdés
Van az a halmaz, akik nem azért nem kerülnek be, mert buták, hanem mert nincs idejük tanulni. Van a másik halmaz, akik tanulnak, de mégsem tudják megcsinálni. Akárkitől hallom, mindenki azt mondja, hogy csak neki kell ülni és meg kell tanulni azt a 300-400 oldalas könyvet + a számolási feladatokat, olyan sztorikat is hallok, hogy 2-3 hónap intenzív tanulás alatt valaki elérte a 80% feletti eredményt. Illetve szerintem sem olyan nehéz, hogy ne lehetne megcsinálni azt a 80%ot, de az orvosira mégis nagyon kevesen jutnak be. Mi ennek az oka?
2022. dec. 5. 21:42
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
10: nem igazán értem, hogy miről beszélsz?! Viszonylag állandók a ponthatárok, ezért aki eléri a 80% feletti eredményt mindkét tárgyból, akkor be fog kerülni.
2022. dec. 6. 00:51
 12/21 anonim ***** válasza:
78%
Hát ez azért nem így működik...
2022. dec. 6. 06:16
 13/21 A kérdező kommentje:
12: hogyan működik?
2022. dec. 6. 09:24
 14/21 A kérdező kommentje:
Szegeden pl. konzisztensen 415-430 között szokott mozogni a ponthatár, de Debrecenben egyszer volt már 399 is. Vidéken szinte soha nem ugrik 430 fölé. Mivel a felvétel feltétele csak 2 emelt szintű tárgy, ezért bizony a 80% elérése után felvesznek. Mi az, ami nem így működik? Nem értelek…
2022. dec. 6. 09:27
 15/21 anonim ***** válasza:
76%

Hiába érsz el mindkettőn 80%-ot, van aki eleve nem duplázással kerül be, vagy van aki szintén dupláz, de jobb eredményt ér el. És mint írtam korábban, fizikázni is lehet. Te is írod, hogy nem konkrét ponthatár van, 15 pont különbség meg pont elég, hogy 80%-okkal lecsússz róla. Aki bejut, nem mindenki a ponthatáron jut be, sokan visznek 460-470 pontokat. Ha többen vannak adott évben ezek az emberek, hiába van 440 pontod, nem vesznek fel.

De továbbra sem értem mi a célod a kérdéssel, orvosira soha nem volt egyszerű bekerülni.

2022. dec. 6. 09:39
 16/21 A kérdező kommentje:
15: nem tudom milyen logika mentén gondolkodsz, de abszolút cáfolható, amit írsz. A két 80%os eredmény egyenlő a 420 ponttal, ez már a fogorvosira egyenes út, és mivel általában nem egész számok szoktak kijönni, hanem inkább 83-84%os eredmények, így pont 420-430 közé esnek a pontok, ami vidékre szintúgy egyenes út a bekerüléshez, hiszen ott mindig ilyen tartományban mozognak a ponthatárok. Ez már lassan egy évtizede így van.
2022. dec. 6. 10:48
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mi a kérdésed?

könnyű az emelt, könnyű bejutni

Vita lezárva. Nem értem mi a kérdésed, mi a bajod.

2022. dec. 6. 12:29
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
"egyesek" szerint könnyű, ezek az "egyesek" simán bejutnak. Mások szerint meg nehéz, közülük sokan nem jutnak be. Mivel a "nehéz" és a "könnyű" nem egzakt fogalmak, ezért kár ezen rágódni. Én 74%-ot szereztem, de a bioszom 90% lett és még így is jobban jártam hozott pontokkal, bekerültem elsőre. Ettől az emelt kémia még sokaknak nehéz, és bizonyos részeivel nekem is meggyűlt a bajom.
2022. dec. 6. 12:51
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Én nem orvosira akartam menni,de olyan 45%os lett. Lehetett volna sokkal jobb is, ha nem nézem el a dolgokat, figyelmesebb vagyok. Sokat tanultam rá pedig, jártam előkészítőre is, de így sikerült sajnos. A kísérletekre, amikre meg szintén sokat tanultam, mivel Covid volt, nem került sor. Azért nehéz az érettségi legyen az bármilyen mert egyszeri alkalom, nincsen javítóvizsga mint az egyetemen. Ha kifutsz az időből elnézel valamit kész...
2022. dec. 6. 20:12
 20/21 anonim ***** válasza:
Mert a relatív teljesítmény számít illetve nem csak az emelt kémia eredményén múlik, he bekerül-e vki, vagy nem. Pl ha nem is jelentkezik oda, akkor biztosan nem. ;)
2022. dec. 25. 13:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!