Ha egyesek szerint olyan könnyű az emelt kémia, akkor
sokan miért nem kerülnek be az orvosira?
Figyelt kérdés
Van az a halmaz, akik nem azért nem kerülnek be, mert buták, hanem mert nincs idejük tanulni. Van a másik halmaz, akik tanulnak, de mégsem tudják megcsinálni. Akárkitől hallom, mindenki azt mondja, hogy csak neki kell ülni és meg kell tanulni azt a 300-400 oldalas könyvet + a számolási feladatokat, olyan sztorikat is hallok, hogy 2-3 hónap intenzív tanulás alatt valaki elérte a 80% feletti eredményt. Illetve szerintem sem olyan nehéz, hogy ne lehetne megcsinálni azt a 80%ot, de az orvosira mégis nagyon kevesen jutnak be. Mi ennek az oka?
3x mentem neki az orvosinak, mindháromszor a kémia emelten buktam el a legtöbb pontot.
2022. dec. 5. 21:46
2/21 anonim válasza:
A diákok nem egyforma képességűek, más alapokról indulnak és nem azonos mennyiségű energiát fektetnek a tanulásba. Van, akinek a közép magyar vagy közép matek is nehéz...
2022. dec. 5. 21:47
3/21 anonim válasza:
Én megcsináltam 9 hónap alatt 0ról, 80 lett.1 kihagyott év: Ötösöm lesz,plusz azösszes emelt közép érettségi. Tanár nélkül, csak a végén mentem el egy 1 hónapos előkészítőre, ahol tematikusan odaadták az érettségi feladatokat. A számolás majdnem hibátlan lett az érettségin, a szóbeli is, igazából az elméletre nem maradt sok időm gyakorolni az írásbelinél.
2022. dec. 5. 21:52
4/21 A kérdező kommentje:
1: nem is érdekelt téged a kémia vagy alapból nem vagy reál beállítottságú?
3: igen, pont erről beszélek. Alapvetően nem olyan nehéz, ha nekiül az ember és beseggeli, a számításoknál általában típuspéldák vannak.
2022. dec. 5. 21:54
5/21 anonim válasza:
Szerinted 3 évem töltöttem volna vele, ha nem akarok orvos lenni?
Sajnos nem nekem való volt, de ezt akkor nem láttam be.
Programozni álltam és nem bántam meg, az jól megy :)
2022. dec. 5. 22:06
6/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom, én az okára vagyok kíváncsi annak, hogy miért nem ment. Valakinek azért nincs motivációja, mert egyáltalán nem érdekli a kémia, és érdekelt, hogy a te esetedben ez hogy volt.
2022. dec. 5. 22:08
7/21 anonim válasza:
Eleve nem sok hely van orvosin más szakokhoz képest. Vagyis van hogy hiába írsz 80%-ot kémiából, ha a többiek meg meghaladnak téged a pontjaikkal.
A kémia emeltet én nem tartom játszi könnyűnek, de teljesíthetetlennek sem. Nyilván, akinek jó képességei/tanára volt hozzá, annak könnyen ment, akinek meg jobban kellett küzdeni, annak nehezebben. Az, hogy ki a hangosabb, nem egy mérvadó dolog, hogy ilyen messzemenő következtetéseket vonj le.
plusz orvosira viheted a fizika emeltet is - na azzal viszont nincs tapasztalatom.
2022. dec. 5. 22:09
8/21 A kérdező kommentje:
Hogy haladhatnak meg a pontjaikkal, ha valaki duplázik két 80%os biosz és kémia emelttel?
2022. dec. 5. 22:19
9/21 A kérdező kommentje:
A biosz egyébként tényleg csak a magolásról szól, természetesen érteni kell a folyamatokat, de átlagos kognitív képességekkel abszolút megérthető. Így ha a kémia nem menne 80% fölé csak 70%ra, akkor a bioszt még mindig meg lehet 90-95%ra is írni. Ha a tavaszin nem, akkor az októberin már biztosan, és így tovább.
2022. dec. 5. 22:22
10/21 anonim válasza:
Mi az hogy hogy haladnak meg mások ha duplázol 80%-os emelteket? 85-90-95%-os emeltekkel. Nekem 6 osztálytársam ment orvosira, mind ilyen pontszámokat írtak és az évfolyamtársaik között is rengeteg a hasonlóan jó eredmény. Az orvosira rengeteg zseni megy.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!