Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van tippje matematikához?

Van tippje matematikához?

Figyelt kérdés
Egyszerűen könnyen megértem a matekot, de nem koncentrálok feladatoknál,és mindig kihagyok valamit, ez csak gyakorlással javítható?
2022. dec. 2. 16:41
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. dec. 2. 16:57
 2/5 A kérdező kommentje:

PL:Bálint telke téglalap alakú. A telek szomszédos oldalainak aránya 3:4, területe 1,47 hektár

(1 hektár = 10 000 m2).

c) Mekkora ennek a teleknek a kerülete?

Itt tök könnyen felírtam az egyenletet, a Terület képletből a*b=T

3x * 4x = 14700

x = 1225 ...

És akkor nézek 5 percig,hogy mi nem jó, hát ugye a terület az négyzet... és ebből még gyököt kéne vonjak, csak ugye közben elmegy 5perc... bosszantó

2022. dec. 2. 17:02
 3/5 Kólauborkával ***** válasza:
100%

Gyakorlással és odafigueléssel.

Ne akard kirázni kisujjadból. Szépen, nyugodtan, nem kapkodva, átgondolva.

A legtöbben kb ezeken buknak el, nem is a tudáson, hanem a kapkodáson, felületességen, egy kis gondolkodás egészen kis idöt vesz igénybe, de több hibaforrást ki lehet kerülni vele.

Illetve tanuld meg vissza ellenörizni magad. Még egy gép is ejt hibákat, egy professzor is úgy 100 müveletböl egyet elront, de ö észreveszi. Te (vagy akár én) “kisdiákként” néhány 10 müveletenkként tuti elszámolsz majd valamit, meg kell tanulni ezt észrevenni.

2022. dec. 2. 17:03
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Még a legjobbakkal is megeshet; én például sokszor beleestem abba a hibába, hogy a másodfokú egyenlet megoldóképletében a nevezőbe automatikusan 2-t írtsm, pedig a főegyütthatő nem 1 volt, és én is néztem 5 percig, hogy hol csúszott el a számolás :)
2022. dec. 2. 17:43
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
2022. dec. 2. 21:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!