Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha nem vagyok lelkileg elég...

Ha nem vagyok lelkileg elég erős az egyetemhez, akkor valóban csak a gyár, szolgaság marad?

Figyelt kérdés
2022. nov. 1. 15:12
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy csomó minden van az egyetemen kívül is, amit lehet tanulni! Pl. Egészségügyi szakmák! Ami pl. nem orvos, de asszisztens! Egészségügyi asszisztens, gyógyszertári asszisztens,... asszisztens. Igen a tanulás megéri, de CSAK akkor ha tényleg abban a szakmában akarsz dolgozni!!! Ne menj csak azért egyetemre mert muszáj! Attól még hogy elvégzel valamit nem törvényszerű, hogy boldogulni is fogsz az adott szakmában!!! Ezért nehéz a szakmaválasztás
2022. nov. 2. 17:04
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

Semmi baj a maximalizmussal, de érdemes két lépéssel távolabbról szemlélni a nagy egészet. Életvitelt, karrierutat választasz, ami egy életre szól. Ezt megvalósïtani egy eszköz az adott képzés. És ami itt hatalmas kudarcnak és rengeteg időnek tűnik, az a cél szempontjából apróság.

Tudom, hogy a maximalizmusnak van egy árnyoldala, ami megbénít és arra késztet, hogy tologasd a teendőid amíg nem állnak együtt a csillagok, hogy minden szuper legyen. Vagy amíg nincs más választásod, mint kapkodva nekiesni. Ebben sajnos benne voltam én is, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennél alkalmas a felsőoktatásba vagy egy szellemi munkakörbe. Sőt, sok munkakörben nagyon is jól jön a munkáját precízen, pontosan végző munkaerő. Ez csak egy rossz szokás/berögződés, ami egy alapvetően előnyös tulajdonságból származik. Ne a karriered akard megváltoztatni (feltéve ha érdekel is, amit csinálsz, nem pedig csak megélhetésből, "az életed árán" tanulsz), hanem próbáld meg levetkőzni ezt a rossz szokást. Legközelebb próbáld meg belelökni magad a mélyvízbe akkor is, ha úgy érzed, nem állsz még készen rá. Hamar össze fogsz szedni pár jó tapasztalatot azzal kapcsolatban, hogy megéri csak úgy nekilendülni dolgoknak és tenni velük egy próbát túlaggódás nélkül. :)

2022. nov. 2. 18:54
 13/24 anonim ***** válasza:
17%

Miért kell erős lélek az egyetem elvégzéséhez?!?

Tanulni kell szerintem.

2022. nov. 2. 20:39
 14/24 anonim válasza:
34%
Egy csomó szép szakma van, amiben képezheted magad, így nem csak a gyár marad. Pl. Magyarországon jól keresnek a gáz szerelők. Esetleg menj politikusnak.
2022. nov. 3. 07:56
 15/24 anonim válasza:
100%

Tudtommal vannak sikeres emberek is érettségi nélkül. Sokat számít a gondolkodás, hozzáállás a dolgokhoz. Manapság az internet is rengeteg lehetőséget ad.

Minap belefutottam egy videóba, érdekes a gondolkodásmód szempontjából, hátha segít neked:

[link]

Kicsit megállhatsz, majd folytathatod is. Ha az az utad, az élet visszakanyarít a tanuláshoz úgyis. Legtöbbször talán nem is nézik mennyi időbe telt a papír, csak legyen meg.

2022. nov. 6. 01:48
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem tom szerintem nem olyan nehéz egy egyetem,jó bizonyos karok bizonyos szakjai,pl egy ELTE-n a matek nyilván nem egy sétagalopp,de pl szerintem egy gazdmen elég könnyű szak es viszonylag el lehet vele helyezkedni akárhol.

Valahol eleve a kérdés hülyeség."Nem vagyok lelkileg elég erős" én ezt inkább úgy dekódoltam,hogy elegáns kifejezése annak,hogy "lusta vagyok tanulni".Egyébként,igen,lehet diploma nélkül is sokra vinni(nehezebb esélyekkel,akárki akármit mond),de a munkát abban sem lehet megspórolni,tehát a "nem vagyok lelkileg elég erős" logikád bizony itt is előkerülhet.Értsd,szerintem a mindset-tel van a gond,azon kéne dolgoznod sokat,kitartó jellem,nagy munka morál stb.Ez bizony sok időt igényel.

2022. nov. 6. 10:18
 17/24 anonim válasza:
100%

Ha szolgalelkű vagy - diplomával is szolga leszel. Sőt ott leszel csak igazán s..ggnyaló.

Van diplomám, mégis vállalkozóként fizikai munkát is végezve oldottam meg az életemet.

Sikerrel.

Nem véletlenül.

Ezt választottam.

Sosem hagytam, hogy alázzanak.

Hervasztó ez az előítéletes irtózás a fizikai munkától.

Gondolj csak a “Good vill hunting”-ban látható jelenekre.

Persze az csak egy film.

De - nézd meg - ki csinálta…

2022. nov. 6. 12:26
 18/24 A kérdező kommentje:
16. Mondjuk a tanári se igazán egy sétagalopp. Lehet, rosszul választottam, 2 szak végzése párhuzamosan kicsit húzós, valljuk be.
2022. nov. 6. 13:25
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

#16-os vagyok.

Persze,hogy az.Akkkor ezek szerint csak túl vállaltad magad,de akkor csak nem arról van szó,hogy nem vagy lelkileg elég erős.

2022. nov. 6. 16:02
 20/24 Kroms ***** válasza:
100%
A szakmák 90%-a egyáltalán nem igényel diplomát. Menj el OKJ-s képzésre, végezz el "belépő szintű" melót abban a szakmában 1-2 évig tapasztalatszerzés céljából, aztán a határ a csillagos ég. Vagy mehetsz ingatlanosnak is, akik pl. az elmúlt pár évben betegre keresték magukat mindenféle végzettség nélkül is. Vagy ha jó erőben vagy, mehetsz idegenlégiósnak havi kb. 5 milkáért, ha pedig min. 5 évet lehúzol, már nyugdíjat is kapsz - csak annyi, hogy kicsit megroggyantják az agyad és nehezen illeszkedsz majd vissza a társadalomba (van, aki már egyáltalán nem tud), ha leszereltél.
2022. nov. 6. 16:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!