Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A matematikát honnan lehet...

A matematikát honnan lehet megtanulni?

Figyelt kérdés

2022. okt. 8. 17:39
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Bárhonnan, nem tiltja törvény, hogy valahonnan ne lehetne.
2022. okt. 8. 17:43
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Van rengeteg jó matematika könyv, de melyik témakör érdekelne?
2022. okt. 8. 17:55
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Tankönyvekből?
2022. okt. 8. 18:11
 4/14 nizijozsef válasza:
74%
Bemész az iskolába és megtanulod a tanártól.
2022. okt. 9. 08:05
 5/14 A kérdező kommentje:

A reálosok tényleg bunkók... Nem a törvény tiltja és nem lehet bárhonnan megtanulni, mert nem magyaráznak el mindent! Egy matekinges kurzust végigcsináltam és semmi haszna nem volt. Csak valamennyi kapaszkodót adott. Lényeges dolgokra nem térnek ki.

Tényleg megtanulható bárhonnan?

2022. okt. 9. 14:15
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem bunkók vagyunk, csak „hülye kérdésre hülye válasz”. Ha esetleg kifejtetted volna, hogy mi a francot akarsz, akkor lehetett volna normális választ adni. Ha leírtad volna már az elején, hogy már a matekinget megpróbáltad, és azon keresztül nem sikerült sokra vinned (amit teljesen megértek, mert a mateking célja alapvetően nem ez), akkor már lehetett volna valami okosat mondani.

Így viszont csak maradnak a teljesen semleges válaszok, minthogy tankönyvből lehet tanulni.

Sokan a Bolyai-könyvsorozatot szokták emlegetni, ami nem egy új sorozat, de értékálló, és bár én nem ismerem, sokan szoktak rá hivatkozni, szóval biztosan jó. Antikváriumokban esetleg be lehet még szerezni.

Azt is jó lenne tudni, hogy milyen szinten érdekel a matematika. Vagy hogy épp melyik témakörrel foglalkozol, és ahhoz mérten lehetne tanácsot adni. De ha nagyon szeretnél megtanulni, és tényleg érdekel a dolog, pár dolgot meg tudok neked tanítani, középiskola emelt szintig bezárólag, meg egy kicsit az egyetemi anyagból is.

2022. okt. 9. 14:30
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Előszöris jó lenne tisztázni, hogy a "matematikát" megtanulni nálad pontosan mit jelent? Az összeadás-kivonásnál jársz, vagy differenciálegyenleteket szeretnél megoldani?
2022. okt. 9. 15:28
 8/14 anonim ***** válasza:
Akkor mire való a mateking ha nem arra, hogy sokra vidd vele? Nyilván matek terén érj el jó jegyeket.
2022. okt. 9. 16:15
 9/14 anonim ***** válasza:
70%
#8, a mateking arra jó, hogy alapvető feladatokat be tudj vele gyakorolni, de az elméleti háttér megtanulására, vagy az összetettebb feladatok gyakorlására nem alkalmas.
2022. okt. 9. 16:55
 10/14 anonim válasza:
72%

A metematikán belül mi érdekel? Mit szeretnél megtanulni? Mihez van rá szükséged?

Én mindig is szerettem a matekot és viszonylag jó is voltam belőle, de fősulin a valószínűségszámítással nem boldogultam. Meg is húztak a vizsgán, mint ahogy majdnem az egész évfolyamot is, csak páran mentek át elsőre. Úgyhogy nem volt mit tenni, nem csak én nem értettem, hanem más sem, nem volt ki segítsen, elmentem egy tanárhoz, és fizettem neki, jónéhány órát, hogy megtanítsa nekem a valószínűségszámítást. Elmagyarázta, csomó példát megoldatott velem, és végre megértettem. A pótvizsgán csak én mentem át, de tényleg senki más, nagyon durva volt :D

Szóval ha másképp nem megy, akkor fizetni kell egy tanárt, az a tuti.

2022. okt. 10. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!