Rossz ez a tanulási módszer?
Én puskát csináltam, amit többnyire nem használtam.
Mire elkészült egy használható puska, többnyire megértettem, megtanultam az anyagot.
Nekem is így ment a legjobban, természetesen csak a lényeget szabad leírni.
Sokan vagyunk így :)
Ha neked ez bevált, akkor jó. A lényege, hogy még egyszer átgondolod, ami elhangzott az órán, a dolgok a helyére kerülnek.
Persze egyetemen nem mindig lesz elég csak az, ami az órán elhangzott.
Az, hogy kézzel leírod a tananyagot egy elég jó tanulási módszer, mert figyelmet igényel és több féle agyközpontot együtt stimulál, hogy nem csak elolvasod, hanem le is írod. Tovább fokozza a memorizálás eredményességét, ha az írott szövegen kívül emlékeztető ábrákat is rajzolsz. A tananyag képi kódolása a vizuális memóriát is jobban aktiválja, mint a pusztán szöveges tananyag.
Az viszont fontos kiegészítés volt a többiektől, hogy egyrészt egyetemen az órai anyag már nem biztos, hogy elég önmagában, szükség lehet egyéb kiegészítő források bevonására is - amiket szinte jó lenne ugyanígy kijegyzetelned az eredményesebb rögzüléshez.
Az is fontos felvetés, hogy minderre már nem biztos, hogy jut elég időd, így a leegyszerűsítés, kivonatolás sokat számíthat abban, hogy mennyire sikerül megtanulni az anyagot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!