Miért van az hogy nem értem a matekot úgy ahogy tanítják?
Nem értem az írásban levezetéseket, nem értem ezt a túlbonyolítást, de mikor fejben kell számolni, vagy valaki nagyon egyszerűen nem hivatalosan elmondja akkor egyből megértem...
Vagy ha épp én jövök rá dolgozat közbe az egyszerű megoldásra...
Egész egyszerűen órán sosem értem a "hivatalos" tananyagot úgymond. Mindig fejben szoktam a saját logikám szerint. Hogy tudnék ezen változtatni? Mert hát nem mindig sikerült rájönni a dologra egy dolgozat írás közben.
Hidd el, az órai levezetésekben is ugyanúgy megvan a logika. Csak nem sikerül követned, mert vannak itt-ott hiányosságaid.
Túlbonyolításnak gondolod, de nem az.
A legjobb, ha minden órai levezetésen végigmész lépésről lépésre, és megbizonyosodsz, hogy igaz. Ha valahol nem érted miért következik a következmény, akkor neten utánajársz. Vagy google, vagy kérdést teszel fel valami oldalon, vagy a tanárnak.
gondolom, nem kell ecsetelnem, h a magyar oktatási rendszer mennyire elmaradott és hulladék.
mindig rossz voltam matekból, összesen 1 olyan matektanárom volt (magán óra), aki normálisan el tudta magyarázni többféleképpen. ő is csak azért, mert nála az EQ elég magas volt és nem mentek neki a nyelvek, ezért tudta, hogy türelmesen többféleképpen kell magyarázni mindig a tanulójához igazítva.
leérettségizni az ő segítségével tudtam, bizonyos sémákat hozzám igazítva begyakoroltunk, előtte még meg is buktattak matekból, egy olyan fiatal matektanár, aki még ahhoz is ostoba volt, hogy összehozon egy középfokút angolból vagy németből :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!