Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek melyik érné meg...

Szerintetek melyik érné meg jobban hosszú távon?

Figyelt kérdés

Próbálom röviden össze foglalni, nem hiszem hogy sikerül ezért hálás leszek ha elolvasod.

Szóval 4 éve költöztünk ki Németországba és itt egészen más az oktatási rendszer. 16 éves vagyok és idén végzek a 10.-el, ami azt jelenti utána a sulinak vége, szóval mehetek gimibe, szakképzőbe vagy dolgozni. A dolgozás az ki is van lőve, mert én tudom mi szeretnék lenni, így dolgozni pedig max üzletekbe mehetnék kasszásnak vagy valami.

A gimi és a szakképző mellett gondolkodom és nem tudom eldönteni melyik érné meg jobban hosszú távon. Mert ha szakképzőbe megyek még ők fizetnek nekem, mert rendes jövedelmet kapok és minden évben (négy évig) folyamatosan nő. De ha a gimit kijárom, magasabb lesz a végzettségem és nem tudom az manapság ér e már valamit kereset/jövedelem terén.

Nektek mi a véleményetek?

2022. szept. 19. 10:15
 1/1 anonim ***** válasza:

Mindenképpen gimibe menj!! A szakképző egy munkanélküli-képző csapda.

— németországi menedzser vagyok –

2022. szept. 19. 11:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!