Ha érdekel a biológia, de NEM akarok emberekkel foglalkozni, akkor milyen szakmák közül tudok válogatni?
Állatorvos, állatgondozás, állattenyésztés
Kertészmérnök
Agronómus
Köszi!
Van valamilyen komolyabb vagy különlegesebb? Ahol kutatni lehet, esetleg új fajokat felfedezni, tanulmányozni.
Köszönöm a válaszokat!
4-es: Az ilyesmi nem vonz. Nem szeretek emberek között lenni és a biológiájuk se érdekel, illetve az ahhoz kapcsolódó ágazatok. Az állatok érdekelnek; mindenféle már kihalt és ma élő faj, nagyragadozók, hüllők, "bizarr életformák" (egy Paul Davies könyvben így fordították azokat a mikroorganizmusokat, amik extrém, más életformák számára mérgező, élhetetlen környezetben élnek, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a megfelelő magyar szó rájuk).
# 4 voltam :)
A vegyipari biológus nem igazán foglalkozik emberekkel :D inkább az anyagok különféle felhasználási módjait próbálja felkutatni üzleti célból :)
Bár ez alapján szinte a paleontológust mondanám reszedre :)
7: De többel kell érintkeznie közülük, mint annak, aki egész nap a lajhárokat lesi egy fáról. :)
Az üzletnek alárendelt művészetnek sincsenek túl szép eredményei, az üzletnek alárendelt tudomány sem tűnik nekem túl érdekesnek, a praktikus dolgokat könnyen megunom. Ha fel lehetne fedezni, hogy egy idegen bolygón van valamilyen kezdetleges élet... na, azt izgalmas lenne tanulmányozni. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!