Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Jó tanulási tippek? Szeretné...

Jó tanulási tippek? Szeretnék hatékony tanulási tippeket amivel egyszerűbb a tanulás.

Figyelt kérdés

Utolsó évem lesz a suliban. Mindig nagyon maximalista voltam és jól tanultam,de nagyon fárasztó és nagyon nehezen tudok mellette "élni."

Hatékony tippeket szeretnék,amivel kicsit könnyebben tudnék tanulni.

Nem "csodát várok", hogy majd nem kell ott ülnöm annyit a könyv felett,de szeretnék valamivel könnyebben tanulni.

2022. aug. 30. 19:03
 1/2 anonim ***** válasza:

A maximalizmusból próbálj kicsit lejjebb adni, nem történik semmi, ha véletlenül rosszabb jegyet kapsz

Egyébként sokmindenkinél más válik be, meg az is fontos, tanulós vagy megértős tantárgyról van-e éppen szó.

Kb 20 percenként tarts egy 5 perces szünetet (nyilván ha mondat közepén vagy, azért még be lehet fejezni), menj egy kört a házban, igyál valamit

Ha találsz tanulótársat, akivel együtt lehet tanulni, kérdezni, beszélgetni a tananyagról, az nagyon hasznos tud lenni (egy ideig volt valami ilyesmi tanulótársam, szóval ezt tudom mondani, hogy tényleg jó). Beszélgetés közben több minden megmaradhat, meg ha elmagyarázzátok egymásnak a dolgokat, egyrészt a másik is megérti, másrészt neked is jobban rögzül

Ha tanulás közben érzed, hogy nagyon nem tudod felfogni, harmadjára olvasod a full egyszerű mondatot, és nem érted, akkor meg már ne csak 5 percre állj fel, hanem hagyd egy pár órára

Illetve nem tudom, sportolsz-e, de a rendszeres testmozgás is megkönnyíti a tanulást (azért persze nem azonnali hatást kell elvárni)

2022. aug. 30. 19:30
 2/2 anonim ***** válasza:

[link]

Ez egy nagyon régi weboldal, már nem létezik. Itt a gyakorin linkelték még nagyon-nagyon-nagyon régen. Utólag találtam rá, szerencse archiválva fent van.

2022. szept. 2. 01:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!