Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Fogászati vagy kardiológiai...

Fogászati vagy kardiológiai asszisztens a jobb szakma?

Figyelt kérdés
2022. aug. 26. 03:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:

Nekem is külföld a cél.

Szerintem majd csak holnap a beiratkozáskor fogok dönteni, főleg ha esetleg valamelyik nem indul. 😂

2022. aug. 30. 19:28
 12/24 A kérdező kommentje:

Hát nálunk egyik sem indul. :(

Most jelentkeztem pénzügyisnek. Az indul. Annyira nem érdekel, de kell egy szakma.

Szerintem még elmegyek egy barista+mixer tanfolyamra is és külföld a cél ha befejeztem mindent. Az mindig indul. Csak ilyen “covid terhes” időkben a vendéglátás lutri. Ezért csinálom mellé a pénzügyet.

Szóval, holnap iratkozok be pénzügyisnek. :D

2022. aug. 30. 19:33
 13/24 anonim ***** válasza:

Ohh, sajnálom hogy nem indulnak. Nincs másik iskola a környéken?

Régebben elkezdtem egy pénzügyi számviteli ügyintéző okj-t, de elég hamar abbahagytam, mert nagyon unalmasnak találtam.😬 Egyedül a számvitel rész tetszett.

2022. aug. 30. 20:55
 14/24 A kérdező kommentje:

Én is csak “b” opcióként tartom meg. Elsőként a barista+mixer érdekel, csak jó ha van covid esetére egy szakma a tarsolyomban.

Nem, sajnos nincs másik suli.

2022. aug. 30. 21:43
 15/24 anonim ***** válasza:

Sok sikert mindkét tanfolyamhoz, jól el leszel velük. 😁

A pénzügyi szerintem elég piacképes, akár mérlegképes nélkül is. (Amihez amúgy már egy érettségi is elég.)

Ma beiratkoztam a kardiológiai és angiológiai asszisztensre, de azért rákérdeztem, hogy van-e lehetőség variálni az első év után. 😂

Már csak egy nyelvtanfolyamot kell keresnem mellé.

2022. aug. 31. 19:34
 16/24 A kérdező kommentje:

Sok sikert neked!:)

Azt hiszem, hogy lehet variálni, mert első éven eü asszisztens vagy, utána meg szakosodsz. :) De gondolom elmondták. ;)

Én is keresek nyelvtanfolyamot.

Szerinted mi éri meg jobban? Német nyelvterület vagy angol nyelvterületek? :D Vagy úgy összeségében melyik nyelv? Angolbol B2 nyelvvizsgám van, de azóta felejtettem, mióta csináltam, németül meg egy mukkot sem tudok. :D

2022. aug. 31. 20:09
 17/24 anonim ***** válasza:

Igen, az első év közös az összes szakirányon.

A Brexit óta német nyelvterületen egyszerűbb elhelyezkedni. Amúgy itthon is nagyon hasznos nyelv és nem csak a vendéglátásban.

Szóval szerintem kezdd el a németet egy tanfolyamon, az angollal pedig otthon foglalkozz*.

Én is németre fogok járni, mert angolul már beszélek. Két év az egészségügyi suli, annyi idő elég kell legyen egy erős B2 szinthez.

* (Néhai) B2-es szinttel nem iskolás könyvekkel kínlódni! 😅

2022. szept. 1. 12:53
 18/24 anonim ***** válasza:
Én azt javaslom, hogy kezdésnek nézz utána, hogy a végzettségedet pontosan mely országokban fogadják el. Én ugyanis úgy jártam, hogy a diplomámat egy csomó helyen csak különbözeti vizsgákkal tudom honosíttatni, ami nem kevés pénz, plusz nyilván célnyelven kell. Miközben előtte persze mindig arról volt szó, hogy evvel mehetek, ahová akarok, meg amúgy is milyen keresett. Szóval előtte próbálj hivatalos helyen informálódni, pl az adott ország nagykövetségén, vagy vannak erre fb csoportok is, ott is tudnak segíteni (pl írországi magyarok), és utána kezdj el nyelvet tanulni. Sok félinformáció terjed az interneten, ne építs azokra.
2022. szept. 1. 16:35
 19/24 A kérdező kommentje:

Szerintem is hasznos lenne a német...lehet, hogy belevágok, mert az angol megy, csak fel kell frissíteni.

Egyébként...ma voltam tájékoztatón. Nagyon száraznak tűnik, még nem tudom, hogy valóban elkezdem-e. A vendéglátás sokkal jobban érdekel. De az meg nem egy biztos állás már manapság. Nem baj, ez egy egy éves, rövidített képzés. Májusig megcsinálom! :)

2022. szept. 1. 20:17
 20/24 A kérdező kommentje:
18-as, megfogadom!
2022. szept. 1. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!