Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kollégiumban kértek étkezést?

Kollégiumban kértek étkezést?

Figyelt kérdés

A lányomat 9. osztályban befizettük reggelire, ebédre és vacsira. Kiderült, hogy nem járt le enni, ezért lemondtuk. Idén nem tudom még mi lesz. A férjemmel úgy beszéltük meg, hogy adunk kb. 13 ezer forintot egy hónapra csak zsebpénznek, mellette befizetjük legalább ebédre és külön adunk buszra pénzt. A lányunk kitalálta, hogy megint nem szeretne lejárni a menzára. A kollégium és a suli egy épületben van, szóval semmi plusz séta. Az a bajunk, hogy tavaly is alig evett. Ő most is azt szeretné, ha főzök hétvégén és egész héten azt az egy adag kaját enné. Nagycsaládosok vagyunk így az étkezés nagyon olcsó lenne. Abból a pénzből semmit nem kapna, ahogy felmentek az árak. Sajnos nem érti, hogy nagyon kevés család tud zsebpénz mellett még annyi pénzt adni, hogy az tényleg normálos kajára elég legyen. Ha adnánk is plusz pénzt, akkor tudjuk, hogy nem arra költené. Nálatok hogy van ez? Mennyire hagyjátok a gyereketekre a döntést? 40 kg a lányunk, anorexia gyanús volt már az első sulis vizsgálatnál is. Jártunk vele orvosnál, nem érdekli az evés. Azt mondták majd alakul ez nála. Sokszor a barátnőkkel való vásárolgatás (ruha pl.

), csavargás a városban fontosabb az evésnél. Na mindegy ez más téma, de nálunk fontos lenne az evés. Mi a súlyától függetlenül úgy gondoljuk, hogy ennyi pénzért megéri a menza. Köszönöm, ha írtok!

2022. aug. 24. 16:24
 1/3 anonim válasza:
100%

Helló, nem szülő, de kollégista/menzás vagyok. Esetleg olyat nem lehet hogy csak reggelit/ebédet, ebédet/vacsorát fizettek neki be? Tényleg rengeteg függ a helytől, voltak olyan helyek, ahol borzasztó minőségű ételt kaptam és inkább költöttem a zsebpénzemet kajára. Másrészt az tény, hogy ha pénzt adtok neki, lehet másra fogja költeni.

Ha nincs étvágya, nem gondoltatok étvágyfokozó cseppeket adni? Vagy lehet baj van az önbecsülésével - valaki, akár régebben is piszkálta a súlya miatt?

2022. aug. 24. 16:54
 2/3 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy legalább ebédet szeretnénk neki. A kajáról nem tud mondani semmi rosszat, mivel nem járt le enni a menzára.

A súlyára kaptunk nutridrinket, de azzal elkezdte kiváltani az összes étkezést és így nem engedi a doki. Tudna enni, de az evés áll nála az utolsó helyen. Azt mondták ezen még ne aggódjunk, csak ha nem lesz jobb később se.

2022. aug. 24. 16:59
 3/3 anonim ***** válasza:
Idősebb vagyok, egyetemi koleszban. De ha mást nem, akkor csomagolj neki több otthoni főtt ételt, meg mellé bármilyen szalámit, sajtot, kenyeret vagy amit otthon legalább meg szokott enni. És amíg ő nem szeretne változtatni és tenni magáért ne reménykedjetek, sem a menza, sem a kapott zsebpénz nem segít…
2022. aug. 27. 20:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!