Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan oldjátok meg az étkezés...

Hogyan oldjátok meg az étkezést egyetemi kollégiumban?

Figyelt kérdés

Ha minden jól megy szeptembertől kolis leszek. Egy fél évet voltam egyetemi kolis, és az akkori tapasztalatok miatt kicsit félek a dologtól. Akkor a nehézkes körülmények (mindig koszos konyha, szegényes felszereltség, stb) miatt lassan elfelejtettem enni, és annyira lefogytam, hogy az a tanulás rovására ment. Konkrétan a napi 5-800 kalóriámmal csak kísérteni tudtam.

Utána albérletbe költöztem, ott mindig nagy adagokat (4-5 adag) főztem magamnak, és azt ettem napokig, így mindig volt ennivalóm.

Most hogy újra kolis leszek (remélhetőleg), félek hogy visszaáll a régi rend. :( Kb havonta megyek haza, és nem nyolc kondér kajával jövök vissza, maximum egy adag vacsorát viszek magammal.

Ti hogyan oldjátok meg a kajálást?

2020. júl. 3. 08:58
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
A konyhában.
2020. júl. 3. 09:12
 2/7 anonim ***** válasza:
91%
Menza nem, de konyha volt a koliban. Mi főztünk, egyszerű kajákat, visrlit, spagettit. Néha rendeltünk pizzát, vagy elmentünk kifőzdébe főzelékezni.
2020. júl. 3. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Én minden hétvégén hazajártam, olyankor vittem magammal kaját és az 2-3 napig elegendő volt. A többi napon rendeltem vagy beültem valahová enni, illetve mindig vettem hideg kaját (pl. szendvicsnek, salátának, müzli, ilyenek). Én a koliban sosem főztem és nem is szeretnék. Mindig saját konyhánk volt és nem volt közös konyha. Egyszer olyan helyen laktam, ahol a szobánk és a konyhánk egyben volt, nem volt elválasztva semmivel és én úgy nem akartam a konyhát használni (hangos, büdös, nincs hely stb.) Máskor pedig blokkban laktam, de iszonyat rendetlen szobatársaim voltak és akkora rumli volt, hogy kb. egy almát nem lehetett felvágni a konyhapulton... szét volt szórva a kajájuk, toronyban állt a mosatlan stb., én inkább nem főztem, mert nem akartam más mocskát takarítani.
2020. júl. 3. 09:27
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Főzök magamra.
2020. júl. 3. 10:12
 5/7 anonim ***** válasza:

1. Otthonról hozott kajákat kapkodod ki a fagyasztóból.

2. Főzöl a koli konyhájában

3. Rengeteg helyen van menü, néhol még jó árban is😃

4. Egyes napokon ha nem is éttermi, de ilyen tésztás vagy salátás helyeken eszel

2020. júl. 3. 11:20
 6/7 A kérdező kommentje:

Kedves #5

Köszi a tippeket, de nem tudok otthonról kaját hozni. Ha havonta (vagy ritkábban) hazamegyek, az egész hétvégém rámegy arra, hogy segítek takarítani a felhalmozott koszt. Nem csomagolnak nekem, nem is tudnának. Én sem tudok előre főzni, nem fér bele az időbe/energiába. Általában csak csomagolok egy szendvicset vacsorára, néha még azt sem.

Nektek mennyibe kerül kint enni ha a havi átlagot nézzük? Nekem kb 40-50.000em lesz, de egy kicsi menü is 800 Ft a legtöbb helyen. És nem elég napi egyszer megvenni, mert van ebéd meg vacsora. És akkor reggeli, uzsonna szóba se jött...

2020. júl. 3. 11:43
 7/7 anonim válasza:

Boltban vettem mindig ropogós gabonapelyhet, almát, mandarint, banánt, csokoládét, többfajta cukrot, rágót, chipset, popcornt, joghurtot, kockasajtot, trappista sajtot, szendvicskrémet, ropit, sós perecet, Knorr levesport, kiflit, zsemlét, péksütit, "cukrászsütit", pizzaszeletet, gyros pitát, túró rudit, tejszeletet, somlói galuskát, fagyit, rántott termékeket, bonbont, tízórai kekszet, napraforgómagot, gumicukrot, müzliszeletet, sajtkrémet. Szendvicseket sokféleképpen lehet készíteni. Amúgy megértelek, a koliban én sem főztem, nem valami higiénikus.

Mondjuk nem volt nehéz, mivel én inkább az édességet szeretem és fogyasztom, nem a főtt kaját. :D

2020. júl. 9. 19:40

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!