Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha egyetem költségtérítéses...

Ha egyetem költségtérítéses helyre vennének fel, akkor később ha jól tanulnék átvennének államilag finanszírozott helyre?

Figyelt kérdés
nov. 28. 18:00
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha lesz hely, akkor igen.
nov. 28. 18:11
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen. De amúgy az se egy könnyű menet..
nov. 28. 18:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Miért nem könnyű?
nov. 28. 19:19
 4/5 anonim ***** válasza:
82%

Alapból csak akkor vesznek át, ha az államin szabadultak fel helyek. Az államiról pedig úgy szabadulnak fel helyek, ha az államisok gyengén teljesítenek, és átrakják őket önköltségesre. Viszont alapból csak nyáron van átsorolás, plusz sok szakon harmatgyenge a követelmény ilyen szempontból. Sok helyen kb. 3,00-3,50 átlag kell, plusz két félév során 36 kreditet kell teljesíteni. Ha ez valakinek összejön, akkor nem fogják kidobni államiról, és ezt a szintet nem nagy dolog megütni.

Nyilván van olyan szak, ahol nem 3,00-3,50 körüli átlag az elvárás, ez nagyon szakfüggő, de nem írtál konkrétat. A lényeg, hogy azért az államin sem feltétlen üresedik fel olyan sok hely, szóval neked rohadt jó átlaggal kell rendelkezned, plusz alapból csak nyaranként van átsorolás.

Plusz tapasztalatból, az első félév az elmegy arra, amire az ember belejön, megszokja az egyetemet, rájön, hogy itt mi az elvárás, mennyit kell tanulni, szóval az első félévben nagy eséllyel úgy sem lesz tökéletes átlagod. Mire államira átkerülsz, valószínűleg már az egyetem nagyrészével végzel is.

Szóval, jobb átlaggal kell rendelkezned, mint a többi önköltségesnek, és nyilván ez van amikor könnyebben megy, van amikor nehezebben, nem mindegy milyen szakról beszélünk.

nov. 28. 20:16
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

#4-es vagyok.

Nem elég csak szimplán jól tanulnod. A legjobbak közt kell lenned.

nov. 28. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!