Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha valaki egyetemen kollégista...

Ha valaki egyetemen kollégista, akkor van olyan, mint a közép és általános iskoláknál, hogy x forintért kap ebédet és vacsorát, vagy arról teljesen magának kell gondoskodnia?

Figyelt kérdés

2022. aug. 23. 07:25
 1/3 anonim ***** válasza:
91%

Csak akkor van lehetőség erre, ha olyan kollégiumba nyer felvételt, ami az egyetemtől független és középiskolások is laknak benne.

Például: Szegedi Evangélikus Felsőoktatási Diákotthon

2022. aug. 23. 07:35
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván a kollégiumtól függ. Ahol van konyha ott kap, ahol nincs ott nem.
2022. aug. 23. 07:36
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan egyetemi kollégium, ahol vagy a kollégium épületében, vagy annak közelében hétköznapokon van konyha és így az ebéd hétfőtől péntekig meg van oldva. (Olyanról még nem hallottam, hogy vacsorát is adnának.)

Ugyanakkor ne számíts feltétlenül túl jó minőségre. Én ilyen helyen lettem ételallergiás bizonyos összetevőkre. Szinte biztosra veszem, hogy amit csak lehetett, előfőzött konzervből készítettek: a zöldborsófőzeléket konzervborsóból, a babfőzeléket konzervbabból, stb. Így volt ugyanis kevesebb munka vele. Senki nem fogja egy ilyen konyhán előző este beáztatni a száraz babot. Ismerek persze olyan egyetemi menzát is, ahol jó a minőség, de ott az árak is magasak: minimum 1500 forint egy ebéd.

2022. aug. 23. 08:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!