Mit jelent a középfokú végzettség?
"egy gyenge szakmunkás elme és egy éles érettségis ég és föld"
Röviden: Anyukádat.
Hosszabban kifejtve: Az érettségi egy nagy semmi! Több ismerősöm is van aki olyan hülye, mint a s*gg mégis van érettségije. Annyit tudnak angolul, hogy "yes" meg "no" mégis megvan az érettségije.
Egy szakma elvégzése tanúsítja azt, hogy van egy szaktudásod. Tudsz dolgozni valamiben/értesz valamihez. Az érettségi mit is tanúsít? Milyen valós, hasznos tudás van mögötte? Semmi.
Érettseégi elméletileg egy általános műveltségi szintet kéne hogy biztosítson (természetesen ez nem mindig van így), míg a szakmunkásképzőkben elsődlegesen az adott szakma megtanítására fókuszálnak. Ennyi a különbség.
De az tény hogy a szakmunkások könnyebben elhelyezkednek, meg alapból nagyobb fizetést is kapnak, viszont egy szakmunkás végzettséggel nem mehetsz egyetemre/főiskolára.
Utolsó vannak leszikális és gyakorlati tudások. Nem felejti el az érettségiző sem,ha abban dolgozik vagy használja.
Én szakmát és érettségit is végeztem,mert önmagába tényleg mai világba a nagyon alap, de jó ha van sőt.
"de nagyra van némelyik ember az érettségivel."
Senki nem mondhatja hogy nem nyelvvizsgáztam angolból, és nem érettségiztem, hiszen bizonyítványt is állítottak ki róla, ezen nincs mit tagadni. Mi a baj ezzel?
Sok ember nem is tud elhelyezkedni egy sima érettségivel, mert egyszerűen nem ért semmihez.🤷♂️
Egy szakmunkást megtanítanak egy szakmára amiben majd tud dolgozni, pénzt tud keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!