Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » A speciális szakiskolában...

A speciális szakiskolában megszerzett segédápoló végzettség alapfokú, vagy középfokú végzettségnek minősül? Milyen jogszabályban, jogszabályokban lehet megtalálni a szükséges hivatkozásokat?

Figyelt kérdés
2009. júl. 23. 09:45
 1/8 anonim ***** válasza:
53%

A segédápolói alapfokú végzettség. Ha ápoló lennél az már középfok. Ha szeretnél egy középfokút végezz el egy OKJ ápolóit.

Keress rá a szakmai és vizsgakövetelményke ott le van írva.

2009. júl. 23. 10:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Milyen jogszabályban, jogszabályokban lehet megtalálni a szükséges hivatkozásokat? Ez lenne a fontos. Mert olvastam már, hogy még a szakmunkásképző is alapfokú iskolai végzettség.
2009. júl. 24. 22:38
 3/8 anonim ***** válasza:
Alapfokú,mivel szakmát ad SNI diákoknak.
júl. 28. 18:05
 4/8 anonim ***** válasza:
Amúgy miért kerültél speciális iskolába? Tudom,hogy már 15 éves kérdés, de hátha az üzenetet, kérdést megkapod.
aug. 2. 07:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Középfokú végzettséget érettségi mellé adnak.
aug. 2. 07:37
 6/8 anonim ***** válasza:
5 ez nem igaz, mert szakmát érettségi nélkül is lehet szerezni 3 éves szakiskolai képzésben az is középfok.
aug. 3. 14:26
 7/8 anonim ***** válasza:
SNI személyeknél egy alap szakmát tanítanak meg. A tananyag és a gyakorlat is más. Én egy speciális szakiskolában tanítottam egy évet, ott pl. a varrodai szakmunkási szakon nem is tanultak a diákok bonyolult varrási technológiai műveleteket. Az oktató mesternővel beszéltük, hogy az integrált iskolákban már bonyolultabb ruhatervezést, varrást tanultak a diákok. Tizedik osztályban zsákot varrni tanultak az ott tanuló diákok. Normál szakiskolában ezt az első év elején tanulják meg. Egyszóval, ha a tananyag, gyakorlat 40-50%-át tanulják meg a diákok, ott megérte az egész dolog a speciális iskolákban.
aug. 3. 22:12
 8/8 anonim ***** válasza:
Mivel a kérdező speciális iskolában járt gondolom nagyon egyszerű alapokat tanult q szakmáját belül.
aug. 3. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!