Okj-s bizonyítvány minek számít? Középfokú végzettség?
Nem.
Nézd ez nem jelent egyel vagy akármennyivel magasabb vagy alacsonyabb iskolai végzettséget, csak mindenki keveri a szezont a fazonnal, az OKJ-képzések SZAKKÉPZÉSEK, közük nincs az iskolai végzettség szintjéhez.
Azaz, eg ykülön kategória a
ISKOLAI VÉGZETTSÉG
és egy külön kategória a
SZAKKÉPZETTSÉG
Pl. egyetemi biológuis diplomával mint ISKOLAI VÉGZETTSÉG is lehet valaki asztalos SZAKKÉPZETTSÉGŰ. ennyi.
Flesőfokú csak az egyetem és a főiskola! tehát az akreditált felsőfokú SZAKKÉPZÉSE SEM !!!
Na de mik a lehetőségek ? Mi közül lehet választani, ahol be akarod jelölni?
Mire kérdeznek rá? Kifejezetten SIKOLAI VÉGZETTSÉGre vagy SZAKKÉPESÍTÉSre???
Elég érdekes, ha minden OKJ-s szakmunkásnak felel meg(?)... Nekem olyan Okj-s papírom van, aminek a neve "felsőfokú idegenforgalmi szakmenedzser". Eddig úgy tudtam, az OKJ-seknek van valami nyilvántartásban egy számuk, ennek kell utánanézni, és az első szám szerint, pl. ha 4-gyel kezdődik még közép-, ha 5-tel, felsőfokú.
És egyébként középfokú szakmaival bővített C típusú nyelvvizsgabizonyítvány is kellett hozzá a szakmai képesítésen kívül (még a sima középfok C sem volt elég!),kicsit durva lenne, ha ilyen magas követelményei vannak egy szakmunkás bizonyítványnak!!
A bp-i Gazdasági Főiskola képzése (volt?) egy vidéki főiskolán, tehát ugyanolyan szigorúak pl a szikorlatok, a záróvizsga, szakdolgozat (nem mindegy, milyen betűtípus...stb), mint más főiskolai szakokon az adott főiskola követelménye szerint. Most akkor ez is csak egy szakmunkás, mint egy másik, valóban alacsonyabb követelményű, nem főiskolai képzésen szerzett OKJ-s bizonyítványom? Vagy ezt külön kérdésben tegyem fel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!