Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nagyon gáz helyzet az, ha...

Nagyon gáz helyzet az, ha valaki 25 évesen nem dolgozik, hanem középiskolában nappali tagozaton szakmát tanul?

Figyelt kérdés

2022. aug. 19. 00:58
1 2 3
 21/22 anonim válasza:
Ha nem a szülők nyakán élősködik, akkor hajrá!
2022. aug. 29. 13:22
 22/22 anonim ***** válasza:

Szia, én ugyanebben a helyzetben vagyok :)

Jövő héten leszek 25 éves és ebben a tanévben nappali tagozaton, tanulói jogviszonnyal kezdhettem meg egy érettségi utáni technikumi képzést. Személy szerint azért alakult így az életem, mert érettségi idején minden áron színész szerettem volna lenni, a középiskola után színitanodába is jártam és ennek elvégzése után két éven át dolgoztam is több társulatnál színészi minőségben. Fokozatosan jöttem rá arra, hogy én azt nem akarom és ki kellett találnom, hogy merre tovább. Aztán az ahhoz vezető út egy technikumi képzés.

Becsöngettek és hát természetesen az osztálytársaim mind 18-20 évesek, de én abszolút nem érzem gáznak a szituációt a saját részemről. Nyilván nem így terveztem én sem, de ezen már kár bánkódnom.

Senkinek semmi köze ahhoz, hogy te hány éves vagy és mit csinálsz. Ha valaki mégis kritizálni kezd, ne foglalkozz vele. Én ha nem is volnék érintett ugyanebben a helyzetben sem gondolnám, hogy egy 25 éves fiatalembernek szégyenkeznie kellene azért, mert tanul. :D:D:D

2#: A korábbi szakképzési törvény szerint úgy volt, hogy 25 éves korig be kell fejeznie a tanulónak nappali tagozaton a tanulmányait, de ez már nem így van. Az új szakképzési törvény értelmében a tanuló abban a tanévben, amelyikben a 25. életévét betöltötte még megkezdheti a tanulmányait nappali tagozaton tanulói jogviszonnyal.

Kérdező. Jó tanulást kívánok neked és ne foglalkozz senkivel!:)

2022. szept. 3. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!