Nagyon gáz helyzet az, ha valaki 25 évesen nem dolgozik, hanem középiskolában nappali tagozaton szakmát tanul?
Nem mondható ideálisnak, de szégyenkezned egyáltalán nem kell miatta. Persze vannak bizonyos emberfajták (mint például #5), akik emiatt le fognak nézni, de velük úgysem tudsz mit csinálni.
Tanuld ki tisztességgel a szakmát és legyél jó benne, más nem számít.
Ha valakit zavar akkor szard le!
Én is tanultam még akkor. Megszereztem annyi idősen a 4edik okjs szakbizonyítványomat az érettségis szakom irányában. Sőt, váltottam és tovább mentem estin, egész a főiskoláig. Szabad időmben pedig még több okj szakmát is megtanultam. 1et belőle csak azért, mert a tesóm nem mert egyedül elmenni a szakoktatásra, én amúgy azt utáltam alapból. De unatkoztam és nem volt jobb hobbi ötletem, szerettem tanulni. Tanultam. Ha lenne pl óra szerelő oktatás most is beiratkoznék...
Ha te tanulni akarsz és van rá lehetőséged akkor nyugodtan csináld. Ha gondnak érzed a nappali tagozatot akkor keress mellette diákmunkát is. Van olyan főállású munkát aminél te vagy a főnök és te osztod be az időd. Pl piacozás, vagy ha van tehetséges alkoss, és add el... Bár most nem tudom mi van a kata-val, de az eddig jó volt erre is.
#8, nem kellene a másikat ostobázni, amíg nem nézel tükörbe.
Lehet újat mondok, de nem az az élet célja, hogy minden áron dolgozz. A másik, hogy nem tudhatod, hogy milyen volt a másik ember élete korábban, de nyilván sokkal egyszerűbb rögtön „élősködőnek” nevezni valakit, mint elgondolkozni azon, hogy hogyan jutott oda, ahova. Azt meg végképp nem tudhatod, hogy mennyire tartják el az adókból; én 2 éve nem dolgozom, az addig megkeresett pénzemből élek, mert megtehetem, rám az állam egy fillért nem költött, de a te olvasatodban nyilván egy naplopó senkiházi vagyok.
Igazán eljuthatna minden ember arra a szintre, hogy a SAJÁT ÉLETÉVEL TÖRŐDIK, nem a másikat egzecíroztatja... Mert nyilván a te életed sem tökéletes, és lenne miért beszólni neked is.
Én korai huszonéveseket tanítok nappalin, szakiskolában. Alapvetően kétféle diákunk van: az egyik, aki keményen nyomja, tanul, és mellette már dolgozik, építi önmagát. Szerintem ezzel semmi baj, csak így lehet előrejutni. A másik fő csoport a gáz, ők ezt az iskolát csak arra használják, hogy lehessen még egy kicsit kamasznak lenni, lébecolni, kavarogni, "élményt gyűjteni" stb.
Szóval a hozzáállás teszi az embert, ezügyben is. Mindegy, hány éves és épp mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!