Magántanár tehet olyat magánóra alatt hogy nem engedi ki mosdóba magántanítványát?
Értelmetlen kérdés.
Egy 6 éves gyerekeknek még első osztályban, miután teljesen más környezetbe került, mint egy óvoda, nem elvárás, hogy soha egyetlen egyszer se kéredzkedjen ki mosdóba az egész tanév során.
Meg kell tanulnia, hogy mit jelent egy 10-20 perces szünet és egy 40-45 perces tanóra.
Hozzá kell szoknia, hogy a szünet való a folyóügyek elintézésére.
7-8 éveseknél már elvárás, hogy ne legyen óra alatti kimászkálás, csak mert elfelejtette a szünetben intézni.
Ugyanakkor ott van az a helyzet, ami egy hasmenés, felfázás egyéb eü ok következménye.
Ezek nem mindig kontrollálható dolgok még felnőttek esetében sem.
Szerintem nem kell magyarázni a különbséget.
Nincs olyan, hogy nem enged ki, ha indokolt az eset.
Attól függ. Ha épp elkezdődött az óra, akkor miért nem előtt intézte el. Ha már csak 10-15 perc van azt ki lehet bírni.
De ha már 2 órája ott ülsz pihi nélkül és még van 1 akkor nem jogos.
Szerintem felelősség teljesen le szeretné dolgozni az időt amit fizetnek neki.
Nem tudom, mennyi idő ez a magánóra, de 45 percet ki kell bírnia mindenkinek, aki felkészült rá. Ha valaki beteg, ne kérjen aznapra oktatást, jelentsen beteget. Annak nincs értelme hogy a tanár apuka sok pénzén bent netezik, míg a tanuló mobilozik a wc-n.
Kilences: ő a gyerek, már sok kérdése volt itt.
Nekem az a véleményem, hogy 2-3 percre menjen ki nyugodtan, főleg ha a gyerek a saját házában van. De óra előtt menjen el mosdóba, mielőtt még a tanár megérkezne, ha nagyon hosszú az óra (volt nekem három órás magánórám is) akkor tartsanak 5 perc pihenőt. Felfrissülésnek is jó. Ha pedig beteg, fáj a hasa stb. akkor jobb lemondani az órát. A tanárnak sem jó ha ott ül az idegen lakásban és várja mikor végez a diák.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!