Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet leadni fellebbezé...

Hogyan lehet leadni fellebbezést az ELTE GTK-n, hogy elengedjék a tandíjamat?

Figyelt kérdés

Van két aktív félévem és három passzív, viszont januárban nem fogok jelentkezni aktív félévre, így megszűntetik a hallgatói jogviszonyomat. Ezt nem is bánom, mert amúgy is kiiratkoznék. Viszont a két aktív félévet ki kell fizetni, amiről korábban úgy tájékozódtam, hogy ha ledolgozom azt az időt amit jártam (vagy valami ilyesmi) azzal "ki lehet váltani" és nem kell kifizetni az összeget. Nyilván le fogom dolgozni, az a cél, hogy dolgozzak, szóval ennek megfelelően szeretnék beadni egy fellebbezést vagy amit ilyenkor kell, hogy elengedjék a költséget. Hol tudok ehhez formátumot szerezni, vagy ezt milyen formában kell megtenni? Neptunon keresztül, vagy valahol máshol? És mit kell ehhez írnom nekik?

Elte Gtk-ra jártam.

tegnap 11:21
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól tudom önköltségesen ki kellett fizetni. Ezen utólag apelláta nincs, hogy vissza igényled a pénzt.

Ha államin voltál és nem fizettél, akkor további tennivalód nincs. Én szakot váltottam és volt előzőleg állami félévem. Semmi teendőm nem volt, küldtek pár hónap után egy levelet (talán a nav-tól az ügyfélkapura), hogy x összeget ki kell fizetnem vagy le kell dolgoznom. Ha fizetést választom..... (nyílván nem), ha viszont xxxx.xx.xx dátumig van nem tudom hány év ledolgozott jogviszonyom, akkor nincs további teendő. Semmi kérvény nem kellett ehhez.

De ugye csak a Magyarországon ledolgozott idő számít. Ha viszont külföldön dolgoznál zsebből kivágod a kért összeget, szóval úgy se okoz gondot, pláne pár év múlva.

tegnap 11:31
 2/2 anonim ***** válasza:
73%
Milyen jogsérelem ért, hogy fellebbezésről beszéljünk?
tegnap 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!