Miért kötelező érettségi tantárgy a történelem?
Az iskolai tantárgyakból, mindössze 3-ról mondható el, hogy kötelező érettségi tantárgy, vagyis főtantárgy:
- magyar nyelv és irodalom
- matematika
- történelem
(Illetve az idegen nyelv, de annál nincs megszabva, hogy melyik legyen).
Hogyan lehet az, hogy a történelem ennyire fontos tantárgy? Mi adja a jelentőségét?
Miért nem például a biológia a kötelező a történelem helyett?
#8, érdekes módon én is mindig az első voltam, aki befejezte a matekdogát, mégsem derogált 4-5-ösöket írni történelemből sem. Történelemből az alapvető összefüggéseket kellett érteni, így könnyedén fel lehetett építeni az anyagot, egyedül a dátumok megjegyzése az, amiben nincs logika, azt be kellett seggelni.
Hogy miért így alakultak a kötelező érettségi tárgyak, azt én sem tudom, de gyanítom azért, mert ezekhez a tárgyakhoz nincs szükség speciális demonstrációs eszközökre, így a kevésbé felszerelt iskolákban is meg lehetett tanulni ezeket a tárgyakat. A történelem egyébként fontos tárgy, mert annak ismeretével átlátható, hogy a mindennapok politikai döntései várhatóan milyen következményekkel járnak. Nem akarnék aktuálpolitikába belemenni, de biztosan kevesebb szavazatot kapott volna a jelenlegi párt is, hogyha jól megtanulták volna a történelmet a szavazók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!