Top 5 legnehezebb egyetemi szak? Az igaz, hogy a jog nagyon nehéz?
Nincs ilyen. Mindenkinek más nehéz. És ezt nem csak mondom, én erre kiváló példa vagyok. Mi gondolsz a matek alapszak mennyire nehéz? Lehet, hogy az emberek nem mondanák legnehezebbnek, de a többség valószínűleg a nehezebbek közés sorolná.
Szerintem meg ez a világon a legkönnyebb szak. (Ezt tanulom, számomra ez könnyű)
Igem, minden lebüfézett szakot nehezebbnek tartok a saját szakomnál és szerintem ezt mindenkinek így kellene éreznie. Vagyis mindenkinek olyan szakra kéne mennie, amihez van kedve, motivációja, tehetsége, mert ettől lesz számára könnyű.
1. Orvosi
2. Mechatronika
3. Fizika
4. Vegyész
5. Proginfó
Szerintem.
A jog sem könnyű de inkább hosszú. Annak, aki tud tanulni, nem okoz gondot, nem egy olyan szakma, amiben túl nagy mozgásteret kapsz.
1. Orvosi
A többi szakot nem tudom megmondani, hogy milyen sorrendben, de szerintem ezek: vegyész, fizika, proginfó, jog
A gazdasági és pénzügymatematikai elemző is nagyon nehéz, köröket ver a proginfóra, a jogra is és talán a fizikára is.
A jog nem nehéz szak egyáltalán. Hülyék is elvégzik.
Az vicces, hogy a villamos- és gépészmérnököt nem sorolta fel senki. A mechatronika ugyan miért lenne nehezebb, mint ezek bármelyike?
A matek hogy nem fért bele senkinél az ötbe? Értem, hogy a matek BSc elvégezhető félgőzzel is, ettől függetlenül a matematikának mint tudománynak hatalmas mélységei vannak.
Vannak nagyon nehéz bölcsész szakok is, egy assziriológia szak lazán sokkal-sokkal nehezebb a jognál.
Nincs olyan, hogy legnehezebb egyetemi szak. Nem tudod őket objektív módon összehasonlítani, gyakran még tudományterületen belül se. Gyakran szoktam ezzel példálózni, talán az oldalon is megtettem már: egyik cimborám mérnöknek tanult. A szakmai tárgyakból 4-5-ös volt, amin viszont majdnem elhasalt, az a mikro-makro volt, amiből úgy kellett felkészítenünk, hogy egy kegyelemkettest szerezzen, pedig a legtöltelékebb tárgy a műszaki szakokon. Egyszerűen nem értette, nem állt rá az agya. Neki egy üzleti alapszakot soha nem sikerülne elvégeznie, pedig nem hülye, és a "közmegegyezés szerint" azok jóval egyszerűbbek, mint a műszaki szakok. Most akkor melyik a nehezebb?
Én magam egy végtelenül földhözragadt, materialista, racionális gondolkodású fazon vagyok. Közgázt végeztem, de biztos vagyok benne, hogy hamarabb el tudnék végezni egy bármilyen műszaki vagy természettudományos képzést, mint egy filozófia vagy teológia szakot, mert azt nem is értem, nem is érdekel, valószínűleg a második előadáson ugranék ki az ablakon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!