A témavezető tanár és a téma már megvan, csak még ősszel lenne szakdoga konzultáció, viszont addigra már szeretnék haladni vele. Ha valaki megnézi majd beadáskor a dátumot, amikor letrehoztam a dogát, nem lesz baj, hogy hamarabb keletkezett, mint a konzultációk? (Mondjuk ezt lehet, hogy megoldja egy másolás később egy új wordba, csak nemtom az làtszik-e az adatokban ha valaki alaposan átnézi). Egyetemi alapszakos szakdoga amúgy, és olyan témából, amiről nagyjából tiszta sor, hogy mit írják.
Nyugodtan kezd el. Nem tudom nálatok hogy van, de nálam alapszakon is mesteren is a pdf formátumot kérték, azon meg nem volt ott mikor kezdtem. Inkább az lehet a baj ha dolgozol vele sokat aztán a témavezető kitörölteti a nagy részét.
2022. júl. 5. 12:09
2/7 anonim válasza:
Igen, lehet, hogy feleslegesen dolgozol, ha a témavezető átalakíttatja az egészet.
2022. júl. 5. 12:11
3/7 anonim válasza:
Nem kell megvárnod az első konzultációt hogy elkezdj dolgozni rajta. De a tényleges írás előtt a szakirodalomba kell belemerülni, kutatni.
2022. júl. 5. 12:12
4/7 anonim válasza:
Rosszabbul jársz, ha megsértődik a témavezetőd, hogy a tanácsai nélkül fogtál bele.
2022. júl. 5. 12:16
5/7 anonim válasza:
Persze, hogy elkezdheted. Sőt, a témavezetődet is megkeresheted, hogy lehetséges-e nyáron konzultálni, van, aki simán belemegy, mert így ősszel kevesebben nyaggatják.
A fájl létrehozás időpontját az égvilágon senki se nézegeti, de ha nézegetné is, senkit se érdekel. Amúgy az, hogy valaki többet dolgozik a szakdolgozatán mint mások, az inkább becsülendő, mint negatív dolog. Tehát ha nem is lehetne két mozdulattal lenullázni, akkor se lenne belőle semmi.
2022. júl. 5. 12:24
6/7 anonim válasza:
#3 vagyok, egy kis kiegészítés: ne úgy fogd fel a szakdolgozatírást hogy van egy docx amibe ezennel Írod "A" Szakdolgozatot. Ez nem lineáris folyamat. A témavezetődet nyugodtan megkeresheted most is (e-mail), hogy milyen szakirodalmat ajánl, vagy mit tanácsolna kezdésnek, és szépen beleáshatod magad a témába. Úgyis csak utána fog kikristályosodni, konkrétan milyen fejezetekből álljon az egész. Én amúgy külön doksikba kezdtem vázlatot írni, így könnyebb volt átlátni. Közben úgyis változik majd a dolog a témavezető visszajelzései alapján.
És mindig legyenek biztonsági mentések (felhő, pendrive ilyesmi), ne csak az az 1 fájl legyen meg!
2022. júl. 5. 12:25
7/7 anonim válasza:
Persze, úgyis szakirodalmazás az első, olvasol sokat és legalább kirajzolódik még jobban a téma. És szerintem is keresd a témavezetőt. Mi pl beszélünk folyamatosan egész nyáron, nincsen erre szabály, hátha vállalja. De ha nem, akkor is jól jön szerintem, hogy egyet konzultáltok, elmondod hogy mi a helyzet, szeretnél vele nyáron haladni és akkor mit javasol addig is, ha nem is ér rá beszélni. Nem fog úgy kijönni, hogy teljesen kihagytad és nem érdekelt a véleménye. Az egyetem részéről meg senkit nem izgat mikor kezdted, azt meg mindenki tudja, hogy általánosságban egy igényes szakdolgozathoz idő kell.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!