Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Államvizsgán ha valaki megbuki...

Államvizsgán ha valaki megbukik mi történik?

Figyelt kérdés

Ha valaki megbukik államvizsgán, akkor csak kövrtkező nyáron mehet, vagy van télen is államvizsga?

Ilyenkor a szakdolgozatot is újat kell írni, vagy amit már megírt, azt elfogadják következő államvizsgán is?

Van valamilyen limit, hogy hányszor mehet valaki államvizsgázni, vagy kell fizetni bukás után?

Ezek csak elméleti kérdések, fel akarok időben készülni minden opcióra.

Amúgy Debreceni Egyetem jogi kar, ha számít valamit.

2022. jún. 29. 12:03
 1/4 anonim ***** válasza:
74%

Ne vedd sértésnek, de egy jogi kart elvégezve a GYK-n kérdezel ennek utána?

Egyetemenként változó, hogy mikor van záróvizsga időszak. Ha a szakdolgozatot elfogadták, nem kell se újraírni, se újra megvédeni. A hallgatói jogviszony megszűnését követő két éven belül bármelyik záróvizsga időszakra jelentkezhetsz, két éven túl csak feltétellel (jellemzően kérelemmel) tudsz vizsgázni, a jogviszony megszűnését követő ötödik év eltelte után záróvizsga nem tehető.

2022. jún. 29. 12:13
 2/4 A kérdező kommentje:

"Ne vedd sértésnek, de egy jogi kart elvégezve a GYK-n kérdezel ennek utána?"

Megmondom őszintén nem néztem még utána, megpróbálom a szabályzatban megkeresni, csak előtte praktikusabb volt itt megkérdezni. Eddig ezzel nem is akartam foglalkozni, csak jobb mindennel tisztaban lenni, plusz tapasztalatok stb.

2022. jún. 29. 12:17
 3/4 anonim ***** válasza:
86%
Egy jogásznak készülő nem praktikus megoldásokat keres, hanem jogit. Csak mondom, a jövőre nézve.
2022. jún. 29. 13:38
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyetemeknek évente egy záróvizsgát kell biztosítaniuk, arról hogy tartanak -e keresztvélévben ZV-t arról a TO-t kell megkérdezned, mivel általában ők szervezik.

Ha sikeresen megvédted a szakdolgozatot akkor nem szükséges, ha nem tudtad megvédeni akkor utánna kell kérdezned, megint csak ajánlom a tanulmányi osztályt a figyelmedbe.

Én limitről nem tudok hogy lenne, inkább csak időlimit van, pl Szegedi tudományegyetemnél feltételekhez szabják a ZVt ha 5 évvel az abszolotóriumod kiállítása után akarsz vizsgázni.

Általába ismétlővizsga fizetős szokott lenni, az összeg függ az egyetemtől és a kartól.

2022. jún. 30. 00:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!