Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az iskoláról...

Mi a véleményetek az iskoláról, és az iskolai bullyingról?

Figyelt kérdés
Kíváncsi vagyok a véleményetekre. Írjátok le :D

2022. júl. 4. 15:31
 1/10 anonim ***** válasza:
88%
A "bullyingról" semmi, a megfélelmítésről különböző, attól függ, ki félelmít mag kit.
2022. júl. 4. 16:15
 2/10 anonim ***** válasza:
95%

A legtöbb gyerek ilyen korban még nagyon éretlen

, függetlenül hogy milyen típusú iskolába jár.szakközepekben általában megverik az áldozatot , gimiben meg megalázzák, aki egy kicsit is kitűnik(legokosabb,kövér stb…..)

Elítélem minden formáját.

2022. júl. 4. 16:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Lehetne javitani a helyzeten szigorúbb iskolai rendszerrel, valamint sok minden függ a szülőktől, pl. Mikor

apám

Megtudta hogy szekált egy gyereket általánosban, kaptam egy hatalmas nagy pofont, következő napon bocsánatot kértem és azóta nem

Piszkálok senkit.(2-es voltam)

2022. júl. 4. 16:41
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Az embert nevelni kell arra, hogy normálisan viselkedjen.

Ha ez elmarad, vagy nem elég hatékony, akkor baj van.

Ilyenkor általában nem a legjobb megoldás, ha további erőszakot vetsz be.

2022. júl. 4. 22:35
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos engem is mindig kipécéztek, pedig semmi rosszat nem tettem, csak csendes típus voltam/vagyok Szánalmasak a gyerekek, meg a szüleik is, akik másokat bántanak. Nyilván otthonról hozzák ezt a típusú gyűlölködő stílust, amivel másokat aláznak meg, mert nem illenek be a normába. Szerencsém volt, hogy lelkileg ki tudtam lábalni és függetleníteni magam tőlük, de voltak nehéz pillanatok. Nagyon sajnálom, aki emiatt öngyilkos lesz, vagy vagdossa magát, szörnyű, hogy mindez idióták miatt történik. Engem is olyan szivatott a legjobban, aki már ötödikben többször bukott. Ilyenek miatt egy percig sem szabadna senkinek sem rosszul éreznie magát és amiatt sem, hogy ő alacsonyabb, szeplős, vörös hajú, csendes, meleg vagy bármi másban eltér az átlagtól. Mert ezek született adottságok és senki sem több, vagy kevesebb emiatt. Nem egyformák az emberek, nem lehet mindenki nagyszájú. Nekem az esett a legrosszabbul, hogy soha senki nem állt mellém a vagányok közül, mindneki csendben tűrte, vagy beállt ő is csúfolódni. Az emberiségbe vetett bizalmam azóta sem a régi, pedig már eltelt vagy 10+ év azóta.
2022. júl. 5. 11:48
 6/10 Odüsszeusz92 ***** válasza:
100%
Átéltem én is, de tényleg nem voltam akkoriban százas, ahogy persze az sem aki rám szállt, később megtudtam hogy az apja öngyilkos lett néhány évvel korábban és ő talált rá.
2022. júl. 5. 12:53
 7/10 anonim ***** válasza:
80%

A munkahelyi bullying sokkal rosszabb. Mert annó iskolatársamat nyugodtan gyomorszájon vágtam ha túl szemtelen volt és nem hagyott békén, viszont ezt manapság nem teheted meg a legtöbb munkahelyen.

Másrészt rohadt gyerekes és fárasztó is ha van ilyen kollégád.

2022. júl. 5. 21:22
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Az, hogy valaki "nem százas", nem indok arra, hogy bántani kell. Főleg hogyha ő senkinek nem árt azzal, amilyen.
2022. júl. 5. 21:26
 9/10 Odüsszeusz92 ***** válasza:
#8 Ez igaz, de az embernek célszerű magában is keresnie a hibát, főleg hogy csak magamat tudom megváltoztatni.
2022. júl. 6. 21:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Sajnos gyakoriak az iskolai szivatások, tudnék mit mesélni.

Általános suli 7.ben kemény golyóvá összegyúrt alufóliás papírgalacsinnal dobáltak állandóan az osztálytársak, sokszor közvetlen közelről. Nagyon fájt, amikor a fejemhez vágták.

Az akkori 28 fős osztályból 4 gyereket teljesen kiközösítettek, egy gyerek meg kiiratkozott a szivatások miatt. Utólag visszagondolva nekem is mennem kellett volna onnan...

Szerintem az ilyen esetek az iskola, a tanárok, a szülők és a gyerekek közös szégyene, főleg azért, mert a lelki terror ellen nem tesznek semmit.

2022. aug. 12. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!