Jó döntés a nemzetközi gazdálkodás szakra járni?
Jelentkeztem rá, valószínűleg elég lesz a pontom az elmúlt évek pontszámai alapján, viszont nem tudom, hogy az én esetemben biztosan megéri-e.
A diploma megszerzéséhez 2 nyelvvizsgára van szükség, de nekem még egy sincs. Készülök az angolra, de emellett természetesen szükség lesz egy második nyelvre is.
Egyrészt azért jelentkeztem erre, mert valóban érdekel a szakterület, másrészt szeretném, ha valami kicsit "noszogatna" arra, hogy valóban tanuljam a nyelveket, uyganis mindig is az volt az álmom, hogy 2 vagy 3 nyelvet beszélhessek ilyen B1-B2 szinten, bár itt kicsit többről lenne szó, mai nyilván nem lenne hátrány.
Szerintetek mennyire leszek lemaradva, ha a képzés elkezdésekor még nem fogok rendelkezni nyelvvizsgával? A második nyelv csak 4. félévben kezdődne el, addig pedig lenne még időm arra, hogy az angolt tökéletesítsem plusz elkezdjem a második nyelvet magánúton, hogy mire odajutok ne legyen teljesen idegen.
Ti mit gondoltok?
Semennyire.
Nagyon kevés olyan gimi van ahol normálisan és jól oktatják a nyelvet, ahol felkeszitenek egy nyelvvizsgara rendesen, az embereknek magántanár által szokott sikerülni elsősorban. Megeri az emelt nyelvi érettségi is a többletpont miatt viszont sokkal nehezebb és komplexebb mint egy b2 nyelvvizsga.
4 év alatt bőven lesz időd felkeszulni a nyelvvizsgara, hiszen 1 nyelvet már tuti tudsz b1es szintén minimum, a másodikat pedig vagy ott tudod választani vagy pedig magantanarral.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!