Mik a tapasztalataitok a Tanítsunk Magyarországért programmal?
Szia!
Nos, alapjába véve minden a gyerekek és a te hozzáállásodon múlik.
A program félévekre van bontva, 4 hónapig tart és van kb 3 hét pótlási időszak. Az óraszám átlagosan heti 6 óra de ebből az utazási idő levonodik és lehet kevesebb , van elkölthető kereted (havi 10 ezer) es ösztöndíjat(35 ezer havonta) is kapsz.
Ha jól kijossz a gyerekekkel és nem okoz problémát, hogy olyan gyerekkel is kell foglalkoznod aki magatartásilag problémás, hátrányos helyzetű akkor vágj bele.
Nekem elég problémás gyerekeim vannak és hát végülis konfliktuskezelésre biztosan megtanit ez a program,illetve picit belelatsz a tanárok életében azzal, hogy félig te magad is tanár leszel, és belelatsz még egy picit a problémás hátrányos helyzetű gyerekek életébe. Szóval lényegében megismered mind a két oldalt. Egyébként úgy tudom, hogy amikor felveszed ezt a tárgyat az első 2 félévben még nem mentorálsz. lesz kb 3-4 alkalom az első félévben amire be kell menni. Itt általában feladatokat fogtok csinálni hogyan kezelnétek egy konfliktust, mit csinálnál a gyerekekkel ha mentor lennél stb. Utána a másik félévben lesz egy tábor ahol megismerheted a leendő mentoráltakat (általában 7. osztályt visznek el). Ezt csak azért említem, mert ha komolyan érdekel a program 1 évet kell várnod és csak utána kezdhetsz.
Annyi még fontos, hogy akkor kezdj bele ha van elég szabadidőd és megfelelően összetudod egyeztetni a sulit és a mentorálást.
Valóban csak 1 félév a felkészülés, mielőtt valaki mentorálhat, de minden más, amit írt, az hasznos volt:)
Alapvetően egyébként nem tárgyi információk érdekeltek, hanem hogy kinek milyen élmény volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!