Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Van olyan konyv matekbol,...

Van olyan konyv matekbol, mint nyelvekbol a leiro nyelvtan?

Figyelt kérdés
Tanar nelkul szeretnek tanulni, a nyelvekkel is igy tettem. De nem feladatgyujtemeny kellene nekem meg sima tk, hanem ami leirja a dolgokat. Letezik ilyen?
2022. jún. 10. 03:42
 1/7 anonim ***** válasza:
48%
Négyjegyű függvénytáblázat esetleg?
2022. jún. 10. 06:35
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem, olyanra gondolok ami magyarazza az anyagot. Tehat ami egy leiras a feladatok megoldasarol, de nem csak maga a megoldas hanem hogy hogy jon ki stb.
2022. jún. 10. 07:09
 3/7 anonim ***** válasza:
38%

Tévedésben vagy. A matematikát nem lehet önálló, problémamegoldó gyakorlás nélkül megtanulni. Gondolkodni kell, törni a fejedet problémákon, gondolkodtató feladatokon. Nincs általános recept mindenre, sőt általában a legtöbb feladatra nincs recept. Aki recepteket használ, az eltéved a matematikában, mint az erdőben az az ember, aki mindig csak a legközelebbi fát látja. Talán át tud csusszanni az érettségin egy kettes-hármassal, de ez a legtöbb, ami kihozható ebből a passzív tanulási módszerből. Az egyetemi matek így teljességgel reménytelen. Matektanár vagyok, úgyhogy nyugodtan hihetsz nekem.

Egyébként a gondolkodás-tanuláshoz javaslom Pólya György könyveit, pl. "A problémamegoldás iskolája" címűt. Elméletnek jó az Obádovics Gyula által írt Matematika. Ezenfelül pedig ha komolyan matekozni szeretnél, akkor az elméleten felül mindenképpen rengeteg példát meg kell oldani. Példatárból bármelyik jó. Ha a feladatmegoldás magadtól nem megy, akkor érdemes volna inkább tanárhoz járnod.

2022. jún. 10. 07:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Kristóf könyvek, és thomas calculus pl ilyen. Bar ok tenyleg az alapoktol legreszletesebben epitik fel.
2022. jún. 10. 10:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Természetesen léteznek tankönyvek a matematika minden részterületén (ha megírod, milyen nyelven, milyen szinten és milyen területen keresgélsz, javaslatokat is kaphatsz). Szükséges is előbb az elméletet megérteni és megtanulni, mielőtt feladatokkal próbálkozik az ember. Azt viszont vedd figyelembe, hogy nem lehet megúszni a gyakorlást, ha használható tudást szeretnél. A matemaika ilyen, az egyetemi matek pláne. Ha nem oldasz meg feladatokat, nem lesznek szilárd ismereteid.
2022. jún. 10. 13:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért pontozták le a 3-as válaszolót, teljesen igaza van. Én még csak egyetemista vagyok, de ugyanezt tapasztaltam. (5-ös voltam.)
2022. jún. 10. 14:01
 7/7 anonim ***** válasza:
Bevezetés a matematikába könyvek. Kinek melyik fkeszik, az más kérdés. De mint ahogy a nyelvet is beszélni kell, a matekot is csinálni kell, mert úgy lesz megértés.
2022. jún. 11. 18:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!