Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Joghallgatók!! Tudnátok segíteni?

Joghallgatók!! Tudnátok segíteni?

Figyelt kérdés

Végzős vagyok gimnáziumban és hamarosan véglegesíteni kell a jelentkezési sort (azaz nem fordíthatok a szakok közt ugye). Viszont elég bizonytalan vagyok hogy elöl merjem e hagyni a jpgot vagy nem, mivel elég sok negatívat hallok róla. Tudnátok kicsit mesélni a szakról esetleg? Arra lennék kíváncsi mennyire lehetetlen teljesíteni az elvárásokat, illetve mennyire nehéz elhelyezkedni vele. Valamint munkára van mellette lehetőség vagy az kizárt mert annyit kell tanulni hogy nem lenne rá időm?

Előre is köszi a segítséget😊

2022. jún. 6. 12:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem nem éri meg, mert nagyon nehéz elhelyezkedni vele. Sajnos van alapja a negatív véleményeknek. Ha nincs protekciód, és nem vagy kiemelkedően jó, nagyon nehéz dolgod lesz.

A jog a legkeményebb, legtanulósabb szakok közé tartozik, szóval szerintem sok időd nem jutna munkára mellette. Nyilván az se mindegy, hogy hova járnál, melyik egyetemre. A vidékiek gyengébbek. Budapesten az ELTE és a Pázmány nyújt színvonalasabb képzést.

Összességében szerintem nem éri meg, mert a belefektetett munka és a későbbi fizetés egyáltalán nem arányos.

2022. jún. 6. 13:15
 2/14 anonim ***** válasza:
37%
Én jogra járok és abszolút nem éri meg. Ha azt akarod, hogy legyen egyetem mellett életed és megmaradjon a mentális egészséged, akkor abszolút nem ajánlom. Teljesen kiöli az emberből a lelkesedést és a motivációt.
2022. jún. 6. 14:19
 3/14 anonim ***** válasza:
80%

Ha gyakoris vélemények annyira képesek téged befolyásolni, akkor tényleg ne menj jogra...

Évente kb. 900 ember végez jogon, így nyilván teljesíthetőek az elvárások.

Ha ez érdekel a legjobban, akkor nyilván oda menj.

2022. jún. 6. 14:24
 4/14 anonim ***** válasza:
17%
#2 mire gondolsz pontosan? Ez engem is érdekelne.
2022. jún. 6. 14:41
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz, most fejeztem be a tanulast😅 udv egy ppkes joghallgato
2022. jún. 9. 03:34
 6/14 anonim ***** válasza:
26%
Teljes mertekben elvezem, szeretem amit tanulok, szeleskoru tudast ad es latasmodot a vilagra. Szerintem ha olyan szemelyiseg van aki az igazsagert hajt es elkotelezett akkor neked valo. Ha szereted amit tanulsz es elvezettel csinalod abszolut megeri. A vizsgaztatok is latni fogjak. Evekkel megtanulod azt, hogy hogyan es mit kellmondani jogon ahoz hogy atadd a tudasod egy jogban jartas szemelynek. Megvannak a nehezsegei de tudni kell tanulni is es a szerencsen is sokminden mulik
2022. jún. 9. 03:37
 7/14 anonim ***** válasza:
10%
A joghoz komoly elhivatottság kell, és nem feltétlenül lesz piacképes fizetésed sem, talán soha, de az egyetem után 3 év gyakorlati idő kell, majd utána még szakvizsga, amihez képest a nehéz egyetem csak egy könnyed nyári zápor volt. Örökké tanulni kell benne, mert a szabályok folyton változnak, nem egy olyan dolog, hogy egyszer jól megérted, megtanulod, és úgy marad. Ha már most bizonytalan vagy benne, akkor inkább nem ajánlom, de ezt csak te tudod megállapítani magadnak, hogy érdemes lehet-e, vagy sem. A hármas kommentelőnek fogalma sincs sem az egyetemről, sem a pályáról, de abban igaza van, hogy gyakoris vélemények (vagy akármilyen netes vélemény alapján) nem lehet pályaválasztásról dönteni. Én azt mondanám, hogy kapcsolatok nélkül, ha nem egy lángelme vagy, vagy nincs szerencséd valahonna, akkor a befektetett rengeteg idő, pénz, energia nem biztos, hogy valaha is meg fog tudni térülni, úgy a jövedelemben, mint a megbecsülésben.
2022. jún. 9. 12:25
 8/14 anonim ***** válasza:
31%

7.

Igen haver, te fogod megmondani, milyen végzettségem van, meg mit láttam.

Jogi, csak segítek.

Nehéz? Igen. Teljesíthető? Igen...

2022. jún. 9. 15:05
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

6-os.

Az első dolog, amit jogon megtanítanak, hogy a jog nem az igazságról szól😂

2022. jún. 9. 16:03
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Képzeld 8-as, hogy nekem is :) Egy jogásztól akkor meg amúgy nem idegenek "haverezését" várná el az ember ilyen stílusban, még ha nem is szimpatikus egy reakció, vagy az ügyfelekkel is ilyen hangnemben beszélsz? :) Úgyhogy ne haragudj, de igen, sem ebből, sem az első kommentedből nem látszódik a jogászi érveléstechnika és fogalmazásmód. Amúgy meg, csak az Eltén kezdenek évente átlagosan 500-an, és még van másik kb. 6 jogi kar, úgyhogy ha a kb. 900-as szám, amit állítasz, igaz, akkor azért az nem egy olyan kicsit "nehéz, de teljesíthető" követelményszintet jelent. Arról már nem is beszélve, hogy minden egyetemre, minden képzésre el lehetne mondani, hogy nehéznek nehéz, teljesíthetőnek teljesíthető, hiszen minden azon múlik, hogy kinek hol van a tűrőképességének és kapacitásának a határa, orvosit is elvégzik emberek, valaki egyszerre elvégzi mindkettőt, szóval ezzel nem mondtál érdemben sokat. Részemről a vitát lezárom, a kérdést meg a magam részéről már megválaszoltam.
2022. jún. 9. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!