Joghallgatók!! Tudnátok segíteni?
Végzős vagyok gimnáziumban és hamarosan véglegesíteni kell a jelentkezési sort (azaz nem fordíthatok a szakok közt ugye). Viszont elég bizonytalan vagyok hogy elöl merjem e hagyni a jpgot vagy nem, mivel elég sok negatívat hallok róla. Tudnátok kicsit mesélni a szakról esetleg? Arra lennék kíváncsi mennyire lehetetlen teljesíteni az elvárásokat, illetve mennyire nehéz elhelyezkedni vele. Valamint munkára van mellette lehetőség vagy az kizárt mert annyit kell tanulni hogy nem lenne rá időm?
Előre is köszi a segítséget😊
Szerintem nem éri meg, mert nagyon nehéz elhelyezkedni vele. Sajnos van alapja a negatív véleményeknek. Ha nincs protekciód, és nem vagy kiemelkedően jó, nagyon nehéz dolgod lesz.
A jog a legkeményebb, legtanulósabb szakok közé tartozik, szóval szerintem sok időd nem jutna munkára mellette. Nyilván az se mindegy, hogy hova járnál, melyik egyetemre. A vidékiek gyengébbek. Budapesten az ELTE és a Pázmány nyújt színvonalasabb képzést.
Összességében szerintem nem éri meg, mert a belefektetett munka és a későbbi fizetés egyáltalán nem arányos.
Ha gyakoris vélemények annyira képesek téged befolyásolni, akkor tényleg ne menj jogra...
Évente kb. 900 ember végez jogon, így nyilván teljesíthetőek az elvárások.
Ha ez érdekel a legjobban, akkor nyilván oda menj.
7.
Igen haver, te fogod megmondani, milyen végzettségem van, meg mit láttam.
Jogi, csak segítek.
Nehéz? Igen. Teljesíthető? Igen...
6-os.
Az első dolog, amit jogon megtanítanak, hogy a jog nem az igazságról szól😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!