A jogászok miért csinálják ezt?
Az utolsó válasz tipikus jogászválasz :D
Megkülönbözteted magaf másoktól. Orvosként azért nekem még nincs a postaládámon a doktor, de te mint jogászdoktor a homlokodra is kitetoválnád :D
Mi az, hogy hamarabb megkapják? 5 év osztatlan jogi egyetem és 4 év bojtárkodás neked hamar van? Fingod sincs az egészről, csak csípi a szemed, hogy anélkül is lehet az ember doktor, hogy orvos lenne.
Egyébként hozzáteszem, te is ugyanúgy áldoktor vagy ennyi erővel. A doktori cím ugyanis a docere latin "tanítani" igéből származik, maga a cím pedig tanításra feljogosító bizonyítvány, ha nagyon szőrszálhasogató akarok lenni. Kitalálom: egy percet sem tanítottál, a doktoranduszokkal ellentétben, akiknek kötelező órát tartaniuk a legtöbb helyen ahhoz, hogy megszerezzék a doktori címet és a fokozatszerzés után a végzettségüknek köszönhetően önállóan indíthatnak kurzusokat (és kutatásokat), valamint vizsgáztathatnak is. Most akkor én is járassam a pofám neked a magas lóról, ahogy te teszed? Na ugye. Maradj csak a magad térfelén és maradj inkább csöndben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!