Rezidensi jelentkezés. Mi van, ha sehová nem vesznek fel?
Sehol nem vagyok ismerős, nincs senkivel lebeszélve, hogy xy helyre megyek majd dolgozni, mint sok évfolyamtársamnak. Ahol szívesen dolgoznék, oda a "hivatalos" úton jelentkeztem, de jelezték, hogy csak később (nyáron) foglalkoznak ezzel, szóval akkor várjam a visszajelzést. Viszont tisztában vagyok vele, hogy ha más is jelentkezett, akit esetleg ismernek az adott helyen, akkor nincs esélyem bekerülni. Több helyen viszont május végéig lehet csak jelentkezni.
Szóval a kérdés, hogy abban az esetben, ha mondjuk augusztusban kiderül, hogy mindenhová, ahová jelentkeztem mást vettek fel helyettem, mi történik?
Egy konkrét szakma érdekel, mindenképpen ezzel szeretnék foglalkozni. Ha beadnám a jelentkezésem "z tervként" mondjuk családorvos képzésre, akkor is mindenképpen megpróbálnék átmenni az eredeti célomra, amint lehet (szóval elpazarolnék egy évet).
Mi lenne? Ha nem vesznek fel sehova, akkor nem lesz munkahelyed. Valahogy meg kell oldanod, hogy legyen hol lakni és mit enni.
A következő dolgokat teheted, ha nem jön össze a kiszemelt szakterület:
1) Elmész rezidensnek másik szakterületre, ahol a törzsképzésben vannak átfedések a kiszemelttel. Elkezded a törzsképzést, aztán ha sikerül váltani, elfogadtatod az elvégzett gyakorlatokat.
2) Elmész osztályos orvosnak olyan osztályra, ahol lenne gyakorlatod a törzsképzés alatt. Ha sikerül váltani, megpróbálod ezt az időt elfogadtatni (nem mindig sikerül).
3) Elmész osztályos orvosnak bárhova.
4) Elmész rezidensnek bárhova (ez szuboptimális, mert fogy a támogatott időd, ha nem tudsz semmit elfogadtatni).
5) Elmész plazmaközponthoz, hajat beültetni, gyógyszercéghez, stb.
6) Csinálhatsz akármi mást is. Senki nem mondja meg, mit csinálj.
A 9.válaszolónak igaza van.:)
Érdeklődni kell az adott helyeken. Én majd két év múlva fogok( remélhetőleg végezni), amit kinéztem most magamnak , ott nincs meghirdetve hely. Viszont ilyen módon pályáznának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!