Újrafelvételi és pótfelvételi egyben lehetséges?
Jelenleg fejezem be a második félévemet egy bizonyos egyetem bizonyos szakán. Szeretnék szakot váltani (ugyan az az egyetem, csak más székhely, más kar, más szak), de a februári jelentkezésről ugyebár lecsúsztam.
Lehetséges, hogy az augusztusi pótfelvételikor jelöljem meg a másik szakot, vagy várnom kell jövő évig?
Valamint ha nem vesznek fel, tudom folytatni a jelenlegit?
Ha mégis felvesznek, hogy tudok majd kiiratkozni a jelenlegiről? (lehet buta kérdés, de arra vagyok kíváncsi, hogy van-e különféle kiiratkozás azoknak akik csak úgy ott hagyják, meg azoknak akik átjelentkeznek)
Támogatotton vagyok, ez befolyásol-e valamit?
Igen, beadhatod a jelentkezést a pótfelvételin az új szakra, de ott már csak a rendes eljárásban be nem töltött helyeket hirdetik meg, tehát lehet, hogy nem lesz az általad kinézett szak eleve meghirdetve, vagy ha igen, csak önköltségesen.
Ha felvettek a pótfelvételin, az előző szakról egyszerűen kiiratkozol a TO-n, ezt megteheted akár már miután beiratkoztál az új szakra, csak ne tedd magad aktívra, míg ki nem derül mi a helyzet.
Ha nem vesznek fel, akkor aktívra teszed a mostanit és folytatod mintha mi sem történt volna.
Nem befolyásolja, hogy államin vagy, ha elvégzed az új szakot időben, akár önköltségesen, mentesülsz a visszafizetési kötelezettség alól.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!