Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyire nehéz a magyar...

Mennyire nehéz a magyar érettségi?

Figyelt kérdés
2 évben is megbuktam magyarból. Van valami tippetek, hogy hogyan menjek át rajta?
2022. ápr. 28. 09:23
 1/4 anonim válasza:
100%

Szia, megnyugtatlak nem nehéz, attól mert nem vagy jó a költök élete és munkássága bemagolásában, az irásbelid jó lehet.

Én azt javaslom, hogy csinálj meg visszamenőleg érettségi feladatsort, nem kell mérhetetlen mennyiséget bőven elég 3db is.

Ez után osztályozd le magadnak a megoldókulcs alapján, mást nagyon nem tudsz csinálni mert a hétfő mindjárt itt van.

2022. ápr. 28. 09:28
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha írni-olvasni tudsz, akkor jó vagy, nyugi. Neked ez jó hír, az érettségi színvonalának nem feltétlenül, de hagyjuk. A magyar érettséginél a megnevezés és a tartalom már elég régen elvált egymástól, sajnos. A te szempontodból viszont az a fontos, hogy nem kell parázni!
2022. ápr. 28. 10:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az írásbelinek semmi köze nincs a 4 év irodalomóra anyagához, nem a költők életútját, fogalmakat fognak számon kérni. Nézd meg a korábbi érettségiket. A szövegértésre tanulni nem lehet, csak megoldani régebbi feladatsorokat, az érvelésre/hivatalos levél írásra át lehet nézni, miket érdemes figyelemben tartani, de arra sem lehet túlságosan készülni. Elemzésnél a szempontok alapján valamit rizsázni kell.
2022. ápr. 28. 20:29
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Igaz, hogy már túl vagyunk rajta. Idén érettségiztem, és könnyű volt. A szövegértés volt a legnehezebb, de az is könnyű volt viszonylag. Aztán az érvelés, meg novella elemzés is (Legalábbis én ezeket választottam)
2022. máj. 5. 17:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!